Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 02-06-2018 12:56:32
Huishouden & Energie

Vloeibaar wasmiddel is de vroegtijdige dood voor de wasmachine?

In een topic over een miele wasmachine hier , wordt de schuld van het vroegtijdige overlijden van de wasmachine aan het gebruik van wasmiddelen gegeven. dat is op zich verwonderlijk, want zeep hoort nu eenmaal bij het wassen. in de voortgang van deze topic wordt de schuld van de mankementen nadrukkelijk gelegd bij het gebruik van (vloeibare) wasmiddelen. ook zouden de wasmachine en de was zèlf sneller gaan stinken door zeepluis en wordt het extra reinigen op hogere temperatuur dringend aanbevolen. consumenten wassen daarentegen echter tegenwoordig hoofdzakelijk op lagere (eco-)temperaturen.

vraag: worden deze 'mankementen' voldoende in de bedieningsaanleiding en/of op de verpakkingen van de wasvloeistof aangegeven en is het evtl. een extra argument om een klacht aan te spannen tegen producenten (van wasmachines)? een deelnemer beweert, dat producenten constructiefouten inbouwen om een kortere levensduur te plannen ... dat zou m.i. bij de wasmachine in de eerder geciteerde topic eigelijk gemakkelijk te bewijzen zijn.

ps. de bedoelde machine (met de vermeende constructiefout) heeft ooit een predicaat van de consumentenbond gekregen, staat in de topic.

*(vanwegen een ' chronische forumziekte' van meerdere vaste v&b-deelnemers, verzoek ik, uit inmiddels opgedane ervaring en dus niet ten overvloede, om vooral niet off-topic te gaan en daarmee de geldende spelregels in acht te nemen).