Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 09-06-2018 13:22:50
Geldzaken & Recht

Te hoge klimop op de erfgrens

Ik heb vorig jaar een twee meter hoge schutting òp de erfgrens (eigendom) laten plaatsen en de kosten hiervoor op mij genomen bij gebrek aan budget bij de buren.

daar de schutting 'mandelig' is, kunnen de buren aan hun kant tegen de schutting klimop laten groeien. het probleem wordt nu, dat de klimop qua hoogte niet gesnoeid wordt en daarmee de erfafscheiding incl. begroeiing boven de twee meter uitschiet en door planten aan mijn kant gaat groeien.

de buren, hierop aangesproken, staan mij enkel toe om 'overhangend' klimop te verwijderen. vanaf de helft van de schutting mag ik niets verwijderen en bepalen de buren 'de hoogte en het tijdstip van een snoeien zèlf wel'. m.i. is die onvriendelijke uitspraak gelijk aan een kleine oorlogs-verklaring.

volgens de apv van de nederlandse gemeenten mag een heester niet binnen 50cm van de erfgrens geplant worden. de sub-vragen zijn:

1 - is klimop (hedera) een plant of een heester?
2 - geldt de hoogte van de erfgrens (hier dus een schutting) incl. de beplanting ertegen?
3 - ik màg nu alle klimop verwijderen? (ik ben toch niet buurmans tuinman en moet het gesnoeide ook nog opruimen).

wat de vereniging eigen huis hierover aangeeft is niet duidelijk genoeg

https://www.eigenhuis.nl/huis-duurzaam-maken/buren/regels-erf-en-erfgrens/