Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Mv
MvanG - 04-07-2020 12:49:37
Winkels & Webshops

Vaste boekenprijs

Ik heb een vraag. ik dacht dat we in nederland de wet op de vaste boekenprijs hebben. dit zou volgens mij betekenen dat een nederlands boek bij 1 winkel dezelfde prijs heeft als in een andere winkel. waar ik nu achter kom, is dat boeken op bol.com soms verzendkosten inclusief in de boekenprijs hebben. er staat dan wel 'gratis verzending', maar eigenlijk betaal je de verzendkosten gewoon.

voorbeeld: bij uitgever gideon is een boek 19.95. bij bestellingen onder de 20 euro betaal je 2.45 euro verzendkosten. dus twee boeken bij gideon kosten 39.90 inclusief verzendkosten. dezelfde boeken kosten bij bol.com 22.40. ook hier zijn de verzendkosten gratis boven de 20 euro. dus dezelfde twee boeken bij bol.com kosten 44.80 euro -- bijna 5 euro meer. mijn vraag: mag dit?

tot nu toe heb ik nooit de moeite genomen om te gaan vergelijken, omdat ik dacht dat nl boeken overal hetzelfde kosten. dit blijkt dus niet waar te zijn.