ko
door kotabandung Dec 8, 2008 om 14:54
Geldzaken & recht

Internet Winkel

Goedemiddag,


Ongeveer een maand geleden heb ik een Harde schijf van 150 euro  besteld bij een internet winkel en direct betaald met Ideal, Helaas kwam  ik pas later achter dat de betreffende internet winkel alleen via e-mail te benaderen is. geen adres en geen telefoonnummer. na 14 dagen heb ik het bestelde artikel nog steeds niet binnen. na diverse e-mails werd mijn bestelling (op verzoek) geannuleerd en zou mijn geld terug gestort worden. maar tot heden is het geld nog niet terug op mijn bankrekening. mijn e-mails wordt ook niet meer beantwoord. Mijn bank (Fortis) kan verder niets voor mij doen. Wat kan ik verder doen om mijn geld terug te krijgen?

867 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

hutch
door hutch - Dec 10, 2008 om 11:38
4515 Antwoorden / 29 Vragen
0

Dag Kotabandung,


veel internetbedrijfjes worden gerund door particulieren, die geen bedrijfsvoorraad hebben en al helemaal niet op gebied van computergebied vanwege de enorme prijsdalingen. Hiermee wil ik zeggen, dat ook dergelijke bedrijfjes afhankelijk zijn van derden.


Maar als ik uw verhaal zo lees dat dit 'bedrijf' geen telefoonnummer heeft op haar site en/of geen adres, heb ik, heel erg netjes gezegd, zo mijn twijfels.


Mogelijk (!!!) dat u hier met een bedrijf te maken heeft, die het niet zo nauw neemt met de regeltjes. Ik wil hier absoluut niet suggereren dat dit soort bedrijfjes er allemaal een puinhoop van maken....!!! Echter zit echter een hoop 'rommel' (beunhazen) tussen, die het weer verprutsen voor andere, wel goedwillende en werkende, bedrijfjes.


Maar...... indien is afgesproken dat het geld terug geboekt wordt, heeft een internet bedrijf 30 dagen de tijd, na ontbinding, om dit ook daadwerkelijk te doen (zie: artikel 46d Burgerlijk Wetboek, boek 7). U dient het gehele bedrag terug te krijgen, ZONDER aftrek van enige kosten (in dit geval)...... welke dan ook.


Uw bank kan inderdaad niets doen, omdat uzelf opdracht hebt gegeven.


Bestaat de mogelijkheid om hier de naam van die website te plaatsen? Misschien kunnen wij wat verder 'graven'.


Gr. Hutch

ko
door kotabandung - Dec 10, 2008 om 11:50
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Goedemorgen Hutch,


De betreffende winkel heet Mirolin en is gevestigd in Bodegraven,


Intussen heb ik een mailtje naar mirolin gestuurd met een eis dat het bedrag voor de 15e teruggestort moet worden en met de mededeling dat indien het niet overgemaakt is, ik dan naar de politie zal gaan om aangifte te doen.


Ik hoop dat u hiermee voldoende informatie heeft.


Met vriendelijke groet,


J.H. Bartelings


 

hutch
door hutch - Dec 12, 2008 om 12:30
4515 Antwoorden / 29 Vragen
0

Hallo,


misschien heeft u hier nog wat aan:


bedrijfsgegevens Mirolin


(onder aan de pagina)


Succes, gr. Hutch

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

DS
DS1992 - May 12, 2024 om 00:34
Winkels & webshops

Mag albert heijn de prijs van een bestelling zomaar verhogen?

Onlangs heb ik iets besteld bij albert heijn. Het ging om een voorraad bier voor een festival. De totale prijs was €294,30. Dit bedrag heb ik geaccepteerd.  toen kwamen er nog bezorg kosten bij(logisch natuurlijk) deze bezorgkosten waren €5,70, wat het totaal bracht op €300,-

Na bevestiging stond er in de app dat het te betalen bedrag bij bezorging €300,- was. En dat bleef er ... Lees meer

Geboren Amsterdammer
Geboren Amsterdammer - Jan 10, 2024 om 22:32
Winkels & webshops
Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Geachte forumleden,

Ik sjouw al dagen mijn lege flessen van de ene naar de andere supermarkt.....

Zou het kunnen ,dat de supermarkten te veel lege blikjes en plastic flessen krijgen aangeboden en dat zij express de automaten uitzetten omdat ze anders verlies erop lijden?

Kortom : Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan? Lees meer

FK
FKprs - May 8, 2024 om 13:33
Geldzaken & recht

Glasvezel voor de prijs van een auto!!

Offerte aangevraagd voor aanleg van glasvezel in woning. Kost maar liefst €10.664,00 Is hier iets aan te doen? Lees meer