ab
door abdelmakr Jun 4, 2017 om 14:45
Auto & vervoer

Scooter in beslag genomen

Ik reed enkele dagen geleden met mijn brommer op het fietspad, waarna ik ben staande gehouden voor het rijden op het fietspad. 

Wat hierna gebeurde vond ik wel jammer, want ik had de brommer enkele maanden geleden terug gekregen van de politie, nadat ie was gestolen. Het repareren van de diefstalschade was zo duur dat ik alleen de reparatie kosten heb betaald, waarna ik ermee ben gaan rijden. 

De politie gaf aan dat zij een vermoeden hadden dat de scooter gestolen was en omdat het chassisnummer op een plaatje zat, wat als onbetrouwbaar werd geacht, omdat iedereen een plaatje erop kon zetten. Was een Chinese brommer en alle Chinese brommers hebben denk ik zo een plaatje. Daarom moest ik verder lopen en is mijn brommer voor technisch onderzoek meegenomen en moest in verder gaan lopen.

Is dit onterecht of moet dit gewoon kunnen?


2657 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ha
door halex - Jun 4, 2017 om 14:53
1374 Antwoorden / 4 Vragen
2

Dit moet gewoon kunnen. Als de politie een misdrijf vermoedt, moeten ze optreden. Zou erg raar zijn, wanneer de politie niet meer zou mogen handelen.
Kennelijk hebt u de brommer, nadat u hem eerder weer terugkreeg, niet zodanig gemaakt dat deze weer voldoet aan de eisen die bij het kenteken horen. Of wellicht hebt u opdracht gekregen van de politie om de brommer, na reparatie, eerst te laten keuren. En hebt u dat niet gedaan.
Allemaal vermoedens, maar u bent erg vaag met de tekst "Het repareren van de diefstalschade was zo duur dat ik alleen de reparatie kosten heb betaald, waarna ik ermee ben gaan rijden. " Dat vermoedt dat er meer achter zit dan u nu opschrijft.

edrick3
door edrick3 - Jun 4, 2017 om 16:46
27632 Antwoorden / 85 Vragen
1


Is dit onterecht
Nee.

moet dit gewoon kunnen?
Ja.

Als er niets onrechtmatigs aan de hand is krijg je de scooter dus gewoon terug.

AWYeah28
door AWYeah28 - Jun 4, 2017 om 18:24
355 Antwoorden / Vragen
1

want ik had de brommer enkele maanden geleden terug gekregen van de politie, nadat ie was gestolen

Als de politie niet op deze manier op zou treden, zou u de scooter na de diefstal waarschijnlijk nooit meer terug hebben gezien. Dus wees blij met deze handelswijze, hoe vervelend het ook is dat dit u nu is overkomen.

Sterkte!

aurora1
door aurora1 - Jun 4, 2017 om 22:25
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Moet kunnen.

r.kemperman
door r.kemperman - Jun 5, 2017 om 08:05
423 Antwoorden / 4 Vragen
0

Een chassisnummer of VIN moet ingeslagen zijn in het frame. Het mag versterkt worden door het nummer op een andere plek op een plaatje aan te brengen, maar dit alleen is niet wettig
De juiste plaats van het VIN kan je terug vinden op https://ovi.rdw.nl/

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer