lo
door loenie Oct 10, 2009 om 19:31
Computers & telefonie

Driver USB Bluetooth

Hallo,


Heb bluetooth USB adapter van Trust aangeschaft (BT 1300 Tp). Dit apparaat blijkt echter niet onder Vista te werken. Volgens website van Trust is er geen driver voor Vista beschikbaar.


Kan ik dit apparaat toch laten werken onder Vista?


M.vr.gr.


Peter 

575 11 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

holpen
door holpen - Oct 10, 2009 om 19:44
1416 Antwoorden / 0 Vragen
0

Trust heeft er inderdaad geen driver voor. En dat betekent dat het ding waarschijnlijk niet aan de praat te krijgen is onder Vista. Heb je niet eerst even gevraagd bij de winkelier?



edwardus
door edwardus - Oct 11, 2009 om 11:05
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Dit is een van de bekendste klachten over Viesbah, de beschikbaarheid van drivers. Kijk op de verpakking, de systeemvereisten staan er altijd op.

Je zou evt. kunnen proberen of de XP driver evengoed wel gebruikt kan worden, geen garanties. Werkt het niet, koop dan een product dat geschikt is voor jouw systeem.



holpen
door holpen - Oct 11, 2009 om 12:23
1416 Antwoorden / 0 Vragen
0

En eigenlijk is dat helemaal niet de schuld van Vista (kinderachtig om dat Viesbah te noemen), maar voornamelijk van de fabrikanten, die doodleuk weigeren om voor wat oudere apparatuur nog nieuwe drivers te maken. Kost kennelijk te veel geld. Zeker bij merken zoals Trust, waarbij alles goedkoop moet en waar de techniek nou niet bepaald voorop loopt, kun je dit soort zaken verwachten.
Overigens zul je straks met Windows 7 weer hetzelfde zien: oudere apparatuur wordt niet meer ondersteund (geen drivers). Als het onder Vista niet werkt, vergeet het dan ook maar onder Win7.
En eerlijk gezegd: eigenlijk is het ook wel logisch. Op een bepaald moment houdt de ondersteuning voor oude producten een keertje op. Je kunt niet tot in het oneindige bezig blijven.


edwardus
door edwardus - Oct 11, 2009 om 14:23
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Oh Holpen wat ben je streng deze week. Je hebt gelijk dat dit Vista niet aan te rekenen valt maar ik ben na een serieuze proefperiode van 2 maanden al ruim 2 jaar geleden snel weer terug naar XP (en Ubuntu) gegaan, zo naar vond ik Vista.


holpen
door holpen - Oct 11, 2009 om 14:35
1416 Antwoorden / 0 Vragen
0

Was geen kritiek op jouw bericht, hoor, alleen aanvulling.

Ook ik ben overigens geen fan van Vista; te veel narigheid mee beleefd. Ik draai zelf bijna uitsluitend onder Linux (momenteel inderdaad Ubuntu, maar soms ook andere distro's) en mijn wederhelft is weer terug op XP.



johanpc
door johanpc - Oct 11, 2009 om 14:55
1379 Antwoorden / 2 Vragen
0

@holpen.


Is het niet omdraaien van de logika als een fabrikant een produkt in de markt ze dat nergens mee kan samenwerken om dan die anderen de schuld tegeven.


In vista zou microsof ook rekening kunnen houden met bestaande hardware en software aplicaties. Inplaats van o.a de printer fabricanten te verwijten dat ze geen drivers maken voor vista.

holpen
door holpen - Oct 11, 2009 om 15:04
1416 Antwoorden / 0 Vragen
0

@johanpc:
Ik snap je redenering wel, dat is zoals velen denken. Kijk echter even naar de praktijk: het is voor Microsoft echt volslagen onmogelijk om zelf drivers te gaan ontwikkelen voor alle mogelijke, ooit in het verleden uitgebrachte hardware. Dan moeten ze letterlijk tienduizenden aparte drivers gaan schrijven. Bovendien moeten ze dan ook nog eens alle technische specificaties van elke product afzonderlijk gaan opvragen, etc. etc. etc. Dat is echt een onbegaanbare weg.

Fabrikanten van hardware zijn er zelf verantwoordelijk voor dat hun hardware gaat werken onder Windows, Mac of Linux (of een ander operating system). Zij krijgen ruim van tevoren (meer dan een jaar) al de benodigde technische details van de nieuwe Windows-versie aangeleverd, zodat er ruim voldoende tijd is om drivers te ontwikkelen. Helaas kiezen veel fabrikanten ervoor oudere hardware niet meer te ondersteunen in het nieuwe Windows. Ze verkopen liever nieuwe apparatuur, dat levert veel meer op!




he
door henk1951 - Oct 11, 2009 om 15:16
256 Antwoorden / 0 Vragen
0

Peter

http://www.freedriverload.com/all17003.html

Ik kwam via deze link een driver tegen  met de beschrijving



Brand: Trust
Device group: Components Network Cards
OS: Vista/XP

probeer die eens misschien werkt hij.


Gr Henk




holpen
door holpen - Oct 11, 2009 om 15:24
1416 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nee, hoef je niet te proberen, gaat niet werken. Daarmee download je een programmaatje genaamd DriverDetective. Dat is weer één van die programmaatjes die je geld proberen af te troggelen. En je krijgt er niet de juiste driver mee, want die bestaat gewoon niet.


dirck
door dirck - Oct 11, 2009 om 16:03
3201 Antwoorden / 3 Vragen
0

Voor Bluetooth adapters kun je het beste de Bluetooth drivers gebruiken die al standaard in XP en Vista zitten.

Via Configuratiescherm > Hardware en geluiden > Bluetooth-apparaten kun je je adapter toevoegen.

En fsquirt.exe is de Wizard Bestanden via Bluetooth overzetten.
fsquirt.exe kun je vinden in C:\Windows\System32

Groet, Dirck


marjolecomte
door marjolecomte - Nov 5, 2009 om 19:27
2 Antwoorden / 3 Vragen
0

Raar dat usbadapter WEL werkt op m'n laptop onder Vista, maar NIET op m'n vaste pc met de zelfde Vista.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer