gunung
door gunung Apr 26, 2010 om 15:11
Computers & telefonie

Facebook "vrienden"

Ik heb pas een facebook account gemaakt. Wat wij opviel is dat er na het aanmelden voor de eerste keer er aan de rechterbovenkant fotootjes te zien waren van anderen die een account hebben met de vraag of dat vrienden van mij zijn. 1 daarvan kende ik inderdaad, maar hoe weten "ze" dat? Bovendien staat de bewuste persoon nergens op mijn nieuwe computer (wel op de oude in outlook express en hotmail) en is het zeker 2 jaar geleden dat ik met hem gemaild heb. Ik vind het wel een beetje eng.

1246 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

OpTijdNaarBed
door OpTijdNaarBed - Apr 26, 2010 om 15:21
1163 Antwoorden / 60 Vragen
0

hahaha dat was voor mij de reden om mijn facebookaccount na 3 dagen weer te wissen! Ik kreeg een vriendenverzoek van iemand waarvan ik heeeeelemaal geen zin had!


Ik denk dat het ontstaat omdat die persoon zijn eigen contacten aan facebook gegeven heeft, onder het mom van 'kijken of er nog meer vriendjes van je op facebook zitten'... En tja, er zijn mensen die er geen problemen mee hebben andermans emailadressen klakkeloos rond te strooien. Iets wat we maar moeten accepteren....


Ik krijg met mijn verjaardag en rond kerst altijd van die verschrikkelijke Hallmark-kaartjes in mijn email. Sommige mensen willen gewoon niet inzien dat het niet leuk is als er met je emailadres rondgestooid wordt!

gunung
door gunung - Apr 26, 2010 om 22:08
6 Antwoorden / 3 Vragen
0

Bedankt Deinert voor je reactie!

Had ik helemaal niet aan gedacht. Het kan ook de ander zijn waar de "link" vandaan komt.

Groeten

melati
door melati - Apr 26, 2010 om 23:48
76 Antwoorden / 12 Vragen
0

Ik zelf zit ook al een tijdje op Facebook en zie die fotootjes daar rechtsboven natuurlijk ook. Maar het zijn toch echt mensen, die zich zelf ooit aangemeld hebben op FB en dan komen die fotootjes bovenaan jou startpagina, alszijnde suggesties die weer van vrienden van vrienden enz. komen. Ik zelf reageer daar nooit op, ook al zijn het dan vrienden van mijn toegevoegde vrienden en voeg alleen maar toe, als ik het wil en wie ik wil.

Verder kan FB toch een leuke aanvulling zijn op de al bestaande sites zoals Hyves, maar dat is mijn mening. Ik begrijp ook heel goed, dat sommigen het niks vinden.

elenay
door elenay - Apr 26, 2010 om 23:56
1031 Antwoorden / 142 Vragen
0

Ik had mezelf ook eenmalig aangemeld en gelijk weer afgemeld.

Maar nog steeds krijg ik die verzoeken van mensen die niet eens weten dat ik dit van hun krijg.

Dat regelt Facebook maar doodleuk zelf even. Ik bedoel maar.

chris74
door chris74 - Apr 27, 2010 om 07:28
564 Antwoorden / 44 Vragen
0

Ik heb mezelf ook wel eens aangemeld bij facebook, gewoon uit nieuwsgierigheid hoe het er nou uitzag. Ik vond het een verschrikkelijke site. Voor iedere uitnodiging die je aanvroeg een code in te moeten vullen zeg, Wat een hoop handelingen moet je daar uitvoeren eer je iemand de uitnodiging daadwerkelijk verstuurd heb. Om die reden heb ik me ook gelijk uitgeschreven.
Gewoon teveel handelingen om 1 dingetje. En inderdaad ik krijg er soms ook nog wel eens eentje in mijn postvak voor een uitnodiging. Maar doe er niets mee. Ik houd het wel bij Hyves, Veel leuker en makkelijker ingericht. En je hoeft er niet zoveel handelingen te doen om er iets op te krijgen.

gunung
door gunung - Apr 27, 2010 om 09:22
6 Antwoorden / 3 Vragen
0

Hoi chris74,
Ik heb ook een Hyvesaccount en dat is zeker makkelijker. Dit faceboekaccount heb ik aangemaakt om contact te houden met een kennis van me die in Indonesë woont en die had er al één. Hyves hebben ze daar nog nooit van gehoord. Vandaar.

En net als melati zegt is het dus ook voor mij een aanvulling. Trouwens melati is toch een Indische bloem?

melati
door melati - Apr 27, 2010 om 17:55
76 Antwoorden / 12 Vragen
0

Beste gunung. Betekent berg toch?

En ja, melati is bloem in het indonesisch, maar dat even terzijde.

Dat vind ik juist van Hyves. Ik zit er niet op hoor, daar niet van, maar wel enkele familieleden van mij, die alles ook gewoon openbaar hebben. Ik vind juist dat daar zo alles open en bloot weergegeven word, alhoewel je dat ook kunt afschermen, net als bij Facebook trouwens. Gewoon even wat prive instellingen aanklikken en niemand zal je e-mailadres te zien krijgen, als je dat niet wilt.

Zo zijn er nog wel meer toepassingen op FB. Wil je geen berichtjes? Even aanklikken en voila. Wil je alleen berichtjes van je toegevoegde vrienden, kan ook. Gewoon even een kwestie van je instellingen en toepassingen, aanpassen.

Maargoed.... ieder zo zijn/haar ding he!!! In ieder geval, veel plezier op hyves en/of fb.

richard83
door richard83 - Apr 27, 2010 om 18:26
386 Antwoorden / 28 Vragen
0

Fecebook vind ik niks aan. Ik krijg ze soms ook in me postvak. Ik ik verwijderd ze gelijk. En die look van Fecebook vind ik 3x niks. Vind hyves veel beter. en heeft ook een betere look.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer