me
door merkelens May 9, 2012 om 10:58
Computers & telefonie

Herinstalleren externe harde schijf

Hallo,
ik heb een Mac Airbook en als ik mijn externe harde schijf aansluit dan verschijnt deze links op het scherm. als ik deze schijf wilt verwijderen dan moet ik, voordat ik de usb kabel loskoppel, deze eerst 'softwarematig' afsluiten en dan zie je links in het scherm dat de schijf niet meer zichtbaar is.

Maar nu laat ik de usb verbinding ongemoeid en als ik op een later moment toch weer de externe harde schijf wil gebruiken dan is, voor zover mijn kennis, de enige mogelijkheid om de usb verbinding met de laptop los te koppelen en opnieuw aan te sluiten opdat de laptop de schijf weer kan 'zien'.

Nu vraag ik me af of er misschien nog een andere manier is om de externe schijf op te roepen zonder steeds de usb kabel te ontkoppelen? Bij systeemvoorkeuren misschien?

met dank,

ME

2216 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

beginlink
door beginlink - May 11, 2012 om 13:22
30 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik ken apple niet maar is er geen mogelijkheid om de externe harde schijf op de zelfde wijze aan te koppelen zoals je het nu ook afkoppelt?
Krijg je een menu te zien als je met de muis op de harde schijf staat en je muis inklikt? zoals dat met windows kan?

jo
door jorisw - May 11, 2012 om 13:40
4340 Antwoorden / 1 Vragen
0

Middels Disk Utility kan je de externe harddisk weer mounten.

Maar even loskoppelen en weer aansluiten gaat net zo makkelijk.

freya
door freya - May 11, 2012 om 13:40
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0


Hallo merkelens,

Bij mijn weten is er geen andere mogelijkheid dan de verbinding even te verbreken en weer opnieuw aan te sluiten. Of, als de externe harde schijf een eigen voeding heeft, deze voeding even 'uit' en weer 'in' te schakelen.

m.vr.gr. Freya

macwouter
door macwouter - May 12, 2012 om 05:58
825 Antwoorden / 9 Vragen
0

Een aangesloten externe hd is altijd te openen via Finder en hoefd niet perse via het bureaublad. Mocht je externe HD niet meer zichtbaar zijn op je bureaublad staat ie toch altijd nog in Finder.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ma
martin60 - May 15, 2024 om 11:53
Vakantie & reizen

Geschil met booking.com

Goedenmorgen
Wij hebben in december en januari een trip gemaakt door Spanje en hierbij meerdere malen via booking.com de hotels en appartementen geregeld want je komt bijna niet om ze heen.
Echter bij het boeken van een appartement en de betaling bleek opeens dat ik toen ik daar voor de deur stond ook nog de eigenaar 300 borg moest gaan betalen en maar moest afwachten of die dan de sleut ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 6, 2024 om 22:11
Huishouden & energie

Liander wil mijn meter vervangen

Ik kreeg vorige week een brief van Liander dat ik mijn huidige goed funtionerende meter voor de stroom moet vervangen vanwege een vage wet .

Ben ik verplicht om dit op te volgen of probeert Liander via druk en halve leugens die nieuwe meter geinstalleerd te krijgen ? Lees meer