3t
door 3takkies Oct 22, 2010 om 15:58
Garantie & verzekeringen

Huisdierenverzekering

Hallo,
In juli heb ik een huisdierenverzekering afgesloten bij het nationaal spaarfonds. Ik was afgegaan op hun voorwaarde dat sterilisatie volledig vergoed werd zonder eigen risico in het eerste levensjaar. Nu blijkt de maximale vergoeding 210 euro te bedragen en er is geen dierenarts in Nederland die het voor dit bedrag doet. Mijn eigen dierenarts rekent 310 euro.
Ik voel me misleid door hun reclame. Mag dit zomaar?
Verder mag ik pas na 4 jaar mijn contract opzeggen( iets wat ik liefste morgen wil doen), is deze lange termijn toegestaan?
Ik meende dat ik door het afsluiten van de verzekering een zorg minder had, maar ik heb heel veel zorgen erbij.
Kent u meer van dit soort ervaringen?

1975 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

sonjaatje
door sonjaatje - Oct 22, 2010 om 18:31
1961 Antwoorden / 1 Vragen
0

Staat het niet in de voorwaarden dat ze maar max 210 vergoeden?

ha
door hanneke - Oct 23, 2010 om 20:25
321 Antwoorden / 1 Vragen
0

En waar stond vermeld dat sterilisatie in het eerste levensjaar volledig vergoed werd? Als dat er echt staat, zonder "Kijk hier voor de voorwaarden", en uw dier (kat? hond? waarschijnlijk het laatste want mijn kat is voor veel minder gesteriliseerd) is inderdaad jonger dan 1 jaar, dan zou u het wel volledig vergoed moeten krijgen.

ha
door hanneke - Oct 24, 2010 om 09:43
321 Antwoorden / 1 Vragen
0

P.S. Met betrekking tot de contracttermijn:
Volgens de Gedragscode voor verzekeraars, die geldt voor polissen die vanaf 1 januari 2010 gesloten zijn, moet u voor een verzekeringstermijn langer dan 1 jaar expliciet een handtekening op papier hebben gezet, of als u de polis via internet heeft gesloten moet u daar zelf bewust voor gekozen hebben:

2.2 Wanneer de verzekeraar en de verzekeringnemer een overeenkomst aangaan voor een periode langer dan twaalf maanden, dient de verzekeringnemer dit uitdrukkelijk te bevestigen door middel van een extra handtekening bij het aangaan van deze verzekeringsovereenkomst (het zogenaamde dubbele handtekeningprincipe).
2.3 Komt de overeenkomst van schadeverzekering of inkomensverzekering tussen verzekeraar en verzekeringnemer langs elektronische weg tot stand, dan moet de keuze van verzekeringnemer voor een contractsduur langer dan twaalf maanden uitdrukkelijk blijken.


Overigens is het zo dat als ik nu een dergelijke verzekering probeer af te sluiten via hun internetsite, de 4-jaarstermijn in mijn ogen flink staat weggemoffeld tussen allerlei andere vragen. Of dit een toetsing bij KiFiD kan doorstaan, vraag ik mij dan ook ernstig af.

ki
door kimmydehond - Oct 28, 2010 om 10:32
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik heb mijn hond 2 jaar geleden laten steriliseren en dat kostte minder dan 200 euro. Dus er zijn wel dierenartsen die het voor minder doen. Terwijl de dierenartsen in mijn eigen woonplaats 300 euro vroegen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer

Do
Doraf - May 17, 2024 om 04:33
Vakantie & reizen

Wunderland Kalkar onterechte kostem

Mogen personeelskosten  zo worden doorberekend ? Lees meer

JTA
JTA - May 14, 2024 om 12:22
Huishouden & energie

Servicecontract voor warmtepompverwarming kost E 481 pj ???

Waarom is een servicecontract voor een warmtepompverwarming van een appartement zo veel duurder dan dat ik ooit voor een cv-verwarming servicecontract  heb betaald? 
Offerte gekrgen voor een 1 jaar jong nieuw opgeleverd appartement, kosten E 481,00 per jaar !!

Voor cv ketel betaalde ik ca. E 8,00 per maand... ( E 96,00 per jaar)
Is dit een nieuwe melkoe voor installatiebedri ... Lees meer