Ha
door Haharaca Feb 23, 2016 om 12:27
Garantie & verzekeringen

Verzakking aanbouw

Hallo, wij hebben in 2007 een vrijstaand huis gekocht van de 1e eigenaar/bouwer. In 2000 is een aanbouw gebouwd, door een aannemer (wij hebben papieren nog). Helaas is de aanbouw aan het verzakken, met problemen aan vloeren en gevel. Onze vraag is: kunnen wij de aannemer hiervoor nog aansprakelijk stellen? (wij hebben wel een rechtsbijstand verzekering Woning)

9572 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Gerry1969
door Gerry1969 - Feb 23, 2016 om 12:45
3449 Antwoorden / 25 Vragen
0

Lijkt me iets te lang geleden. U had een bouwtechnisch onderzoek moeten laten uitvoeren toen u de woning kocht. Dan was dit aan het licht gekomen.  Nu iets proberen te claimen is zinloos. U woont er al 8 haar, de aanbouw is 15 a 16 jaar oud.  Herstellen zal op eigen kosten moeten gebeuren. 
Diewilik

fr
door frans56 - Feb 23, 2016 om 13:06
230 Antwoorden / 9 Vragen
0

Zoals "diewilik"  ook al aan geeft, een bouwtechnisch onderzoek laten doen naar de oorzaak,  Dan pas zal blijken of de aannemer iets te verwijten valt. Hetgeen niet perse het geval hoeft te zijn.  verzakking kan ook optreden door een verlaging van het niveau van het grondwaterpeil, om maar een voorbeeld te noemen.  en in dat geval valt de aannemer niets te verwijten.  Pas als de oorzaak van de verzakking door een deskundige is vastgesteld, dan pas kan er gekeken worden wie er eventueel aansprakelijk gesteld zou kunnen worden.  Lees   Dit  eens  of  Dit.   of zelf zoeken op internet.

tijger1
door tijger1 - Feb 23, 2016 om 13:30
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Als u een rechtsbijstandverzekering hebt met dekking voor de woning, is dat toch de eerste plek waar u uw vraag zou moeten stellen?

Maar na 16 jaar nog aansprakelijk stellen, dat kunt u wel vergeten, vooropgesteld dat die aannemer nog bestaat.

sw
door swat1500 - Feb 23, 2016 om 19:02
3795 Antwoorden / 0 Vragen
0

Op zich zou je mogen verwachten dat een deugdelijk uitgevoerde aanbouw langer meegaat dan de thans verstreken termijn. Van belang is echter of het defect komt door de kwaliteit van de uitvoering of dat het risico reeds bekend was en de opdrachtgever (de vorige eigenaar) dat risico voor lief heeft genomen. In het laatste geval kan de aannemer niets verweten worden en moet u bij de vorige eigenaar zijn en is er wellicht sprake van een verborgen gebrek.

pi
door piet44m - Feb 24, 2016 om 13:25
27 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nou dat is wel lang geleden,wel kan je eens kijken of er niet iemand grondwater onttrekt in de buurt,of waterschap soms grondwater verlaagd heeft.of oppervlakten bestraat zijn etc of winning van stoffen uit de grond.bomen gegroeid zijn  sloten gegraven,etc 
het is wel zo dat de aanbouw niet op een goed fundament staat,want huis blijft wel staan
.maar dat zou in groningen ook niet geholpen hebben hoe goed het fundament ook is met het voorkomen van verzakken. simpel kan je opzoeken hoelang bouwers garantie`s kunnen gelden.

hi
door hipppo - Feb 24, 2016 om 13:48
303 Antwoorden / 2 Vragen
0

Naast verlaging van de grondwaterstand door waterschap of provincie kan de oorzaak ook liggen in het bemalen van een in de buurt liggende bouwlocatie.
Maar eerst moet even nagekeken worden wat er destijds, voorafgaand aan de bouw, is gedaan. Grondonderzoek d.m.v.één of meer sonderingen, berekeningen door een constructeur van de fundering i.s.m. de kwaliteit van de bodem en vervolgens of gebouwd is volgens tekeningen en berekening.
Het kan zijn dat er geen of onvoldoende controle heeft plaatsgevonden door bouw-en woningtoezicht, maar in die hoek valt niets te halen, ook niet als men aantoonbaar broddelwerk heeft geleverd.
De verzakking kan overigens wellicht verholpen worden door inschakeling van de firma Uretek. Door injectie in de bodem van kunststofschuim kan een bouwwerk gelift worden tot de oorspronkelijke situatie. Eerst moet de draagkracht van de bodem vastgesteld worden d.m.v. enkele sonderingen en natuurlijk wordt de situatie ter plaatse eerst volledig onderzocht en beoordeeld op geschiktheid voor toepassing van hun techniek.

la
door latb - Feb 24, 2016 om 19:43
27 Antwoorden / 1 Vragen
0

Rechtbijstand verzekering inschakelen.

latb

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer