ki
door kipje04 Oct 17, 2008 om 11:26
Geldzaken & recht

Aandeel

In heb in 1999 van mijn werkgever een aandeel gekregen. Onlangs vroeg ik me af wat inmiddels de waarde hiervan zou zijn. Nu blijkt dat het aandeel 'een stille dood gestorven' is, en je het dus niet meer in kan leveren. Nu gaat het me niet zozeer om het geld, want het was destijds maar een paar euro waard, maar het gaat me om het principe. Er zijn in totaal denk ik een paar honderd aandelen uitgereikt.
Ze kunnen toch maar niet zonder meer een aandeel 'nietig verklaren' en dit zelfs zonder enige mededeling? Ik ben erg benieuwd of iemand me hier iets over kan vertellen. Alvast bedankt!



451 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Oct 17, 2008 om 11:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hallo kipje, geef eens meer aan wat er dan op het aandeel staat vermeld. Hetgeen er op staat m.b.t. mogelijk verlopen ervan is cruciaal voor het geven van een goed antwoord.


Ook kan van belang zijn op welke gronden u het "aandeel" kreeg. Kreeg u dat als cadeau of als vervangend loon bijv.

ve
door verwijderd - Oct 17, 2008 om 13:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag kipje04,


Ik denk dat de verwarring ontstaat door het woord aandeel. In principe spreek je van een aandeel als dat genoteerd staat op de AEX. Bij jouw "aandeel" zal daar geen sprake van kunnen zijn gezien het aantal. In feite is het niet meer dan een cadeaubon/waardebon wat je hebt gekregen. En cadeaubonnen/waardebonnen kunnen juridisch gezien verlopen.


Met vriendelijke groet, Read3.


 

ve
door verwijderd - Oct 17, 2008 om 13:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is inderdaad een geschenk geweest en mijn werkgever dus niet strafbaar is met dit handelen. Al is het mijns inziens wel slordig om er stilzwijgend een eind aan te breien. Ik zie ook nergens dat er iets geregistreerd is buiten mijn werkgever om. Nou ja, in ieder geval dank voor de reactie, ook van de overige reageerder (s) Ik zal mijn 'aandeel' nu met een gerust hart in de vuilnisbak deponeren ;-)


ve
door verwijderd - Oct 18, 2008 om 10:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

strikt gesproken handelt uw werkgever m.i wel in strijd met de wet.


Dat is dan zonder specifiek te zijn de wet op de medezeggenschap, door een eerdere arbeidsbeloning ongedaan te maken en mogelijk is ook sprake van wanprestatie. Alleen is het volstrekt zinloos om nog aktie te ondernemen (gelet op mogelijke problemen en kosten)

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer

ma
martin60 - May 15, 2024 om 11:53
Vakantie & reizen

Geschil met booking.com

Goedenmorgen
Wij hebben in december en januari een trip gemaakt door Spanje en hierbij meerdere malen via booking.com de hotels en appartementen geregeld want je komt bijna niet om ze heen.
Echter bij het boeken van een appartement en de betaling bleek opeens dat ik toen ik daar voor de deur stond ook nog de eigenaar 300 borg moest gaan betalen en maar moest afwachten of die dan de sleut ... Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer