ke
door kees hoek Jan 19, 2007 om 22:39
Geldzaken & recht

Afrekening Nuon

ik word eigenlijk kwaad om niets maar elke keer erger ik me er aan en wel om het volgende. Je komt steeds op de afrekening tegen dat op de afrekening bv staat verbruikt 900 m3 gas maar er onder staat dan weer zo mooi regeltje omgerekend verbruik 909 m3. en waarom??  Er staat dan bij op het gemeten gasverbruik is een berekeningsfactor van toepassing.Dat komt omdat een m3 gas niet altijd dezelfde hoeveel energie levert.Uw verbruik is daarom vermenigvuldigd met een factor van 1,01.


Weet je hoe ik dit steeds leest we worden bestolen door de energiebedrijven en dan openlijk. Meer m3 afrekenen dan wat je verbruikt hebt. Want dit slaat toch nergens op of ben ik nou krankjorem??

372 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jan 19, 2007 om 22:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het volume van het gas heeft te maken met de aflevertemperatuur.
Dus bij koud weer meer gas per m3 dan bij warm weer.

ve
door verwijderd - Jan 19, 2007 om 22:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi Binka


weet je al die smoesjes over zoiets geloof ik niet zo,Het is altijd in ons nadeel alleen in voordeel van de leverancier. Je moet toch wat bedenken om op een zogenaamde legale manier de consument te kunnen bestelen.Zal wel bedoelt zijn voor het salaris van de directeur moet je maar denkenmaar bedankt voor je antwoord en trouwens een leuke poesplaatje heb je


Groetjes van Kees

ve
door verwijderd - Jan 19, 2007 om 22:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Kees,

Je wordt niet bestolen hoor. Dit is iets wat altijd al wordt toegepast en wel door elke energiemaatschappij. Bovendien is het een factor die niet door de energiebedrijven zelf wordt bepaald, maar 'van bovenaf' wordt opgelegd. Om nu te voorkomen dat ik hetzelfde verhaal een tweede keer opschrijf, hieronder een link naar een vergelijkbare, eerdere vraag.  Lees aldaar mijn antwoord en wellicht dat één en ander dan duidelijk wordt.

Verbruik gas

m.vr.gr. Freya




ve
door verwijderd - Jan 19, 2007 om 22:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Om op uw vraag te komen : u bent krankjorum !


Er staat een duidelijke uitleg rechts op uw jaarafschrift dat 1 kubieke meter gas een bepaalde verbrandingswaarde heeft. Het nutsbedrijf heeft die factor bepaald en is ieder jaar anders. Het betreft een gemiddelde waarde die voor ieder huishouden geldt.


 een andere uitleg is niet te geven


 


labswans

ve
door verwijderd - Jan 19, 2007 om 22:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

het heeft niks met de temperatuur te maken maar met hoeveel energie een kubieke meter gas levert

ve
door verwijderd - Jan 19, 2007 om 23:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het zelfde geld voor benzine en andere brandstoffen.

ve
door verwijderd - Jan 19, 2007 om 23:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ach, binka wil zo graag een antwoord geven, ook al slaat hij de plank volledig mis. Een antwoord is per slot van rekening een antwoord. Freya


ve
door verwijderd - Jan 19, 2007 om 23:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo


heb je antwoord gelezen,maar toch voel ik me bestolen door zoiets want als ik meer gas verbruikt omdat de kwaliteit lager zozijn dan is hun berekening met factor zoveel nog hoger.Hoe je went of keert het is gewoon bestelen.Moet je eens nagaan om hoeveel kalnten met zoveel berekeningen dat loopt toch in de miljoenen.


Maar !! vind de reactie van jullie allen wel goed want er word teminste op een fijne manie over gediscuseerd


groetjes van Kees

ve
door verwijderd - Jan 20, 2007 om 09:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Kees,
Bedankt voor het compliment, het is een foto van Binka,
Ik zelf dus een kater van 3 jaar.

Binka

ve
door verwijderd - Jan 20, 2007 om 11:34
0 Antwoorden / 0 Vragen
0


Beste Kees,


Gas is wel Gas, maar niet alle gas is gelijk. Gas is steeds een mengsel, dus ook aardgas. Aardgas wordt op verschillende plaatsen gevonden en is dus ook op verschillende plaatsen gevormd. ("Slochteren", "Noordzee" om maar 2 locaties te noemen).


"Lucht" is ook een gas-vorm. Ongetwijfeld heeft u wel gehoord dat de "lucht" op grotere hoogte minder zuurstof bevat dan op zee-niveau. We hebben het dus over hetzelfde product, hoewel de samenstelling toch anders is...


Zo is er ook een aantoonbaar verschil in de samenstelling van het Noordzee-gas en gas uit het Slochter-gasveld.


Wanneer "gas" bij eindverbruikers binnenkomt, is dat mengsel op verschillende manieren bewerkt. Bijvoorbeeld in zogenaamde mengstations. Daar kan bv gas van verschillende lokaties worden gemengd, er onstaat dan een 3e "soort" gas.


Wetend dat gas van de ene lokatie meer energie bevat dan gas van een andere lokatie, ziet u het probleem. U zou ongetwijfeld steeds het "beste"gas willen hebben. De hoogste energie per kuub, dus een laag verbruik (in kuubs). Die keuze hebben we als gas-consumenten echter niet. Gas wordt bewerkt (gemengd) voordat het bij ons komt en de ene keer zit er meer Noordzee-gas in, de ander keer misschien meer Slochter-gas... Ofwel: wanneer we ons gas-verbruik alleen zouden moeten betalen op grond van het verbruikte vollume (de kuubs) dan lopen we pas echt de kans "bestolen" te worden. Dan zou het "economisch aantrekkelijk" worden de kwaliteit van het geleverde gas te verlagen. Om dat tegen te gaan is er een "bescherming" ingebouwd, standardisatie. Aan 1 kuub gas wordt een "standaard" verbrandingswaarde (energetische waarde) toegekend. De gas-prijs is de prijs per standaard-kuub. Wanneer het gas klaar is voor de eindgebruiker wordt de werkelijke energetische waarde van die "partij" vastgesteld. Soms is dat meer dan de standaard-kuub, soms is dat minder.


Het is dus helemaal niet zo dat we alleen het verbruikte vollume (kuubs)aan gas moeten betalen, hoewel velen met u wel in die veronderstelling leven. Er wordt ook gekeken naar de kwaliteit van het gas ten opzichte van een "standaard kuub". Is die hoger, dan betaald u meer per kuub. Was deze lager, dan betaalt u minder per kuub... Hadden de energiebedrijven dat nu maar duidelijk op de factuur aangegeven (gasprijs = prijs standaard kuub) dan had u zich niet hoeven afvragen of u nu mogelijk "krankjorem" zou zijn.


U kunt uw licht ook eens opsteken bij de GasUnie, die deze kwaliteitsbewaking uitvoert. Ook kunt u bij uw energiebedrijf navragen hoe de energetische waarde van het gas op dat moment is.


IJzerbroot

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer

ma
martin60 - May 15, 2024 om 11:53
Vakantie & reizen

Geschil met booking.com

Goedenmorgen
Wij hebben in december en januari een trip gemaakt door Spanje en hierbij meerdere malen via booking.com de hotels en appartementen geregeld want je komt bijna niet om ze heen.
Echter bij het boeken van een appartement en de betaling bleek opeens dat ik toen ik daar voor de deur stond ook nog de eigenaar 300 borg moest gaan betalen en maar moest afwachten of die dan de sleut ... Lees meer

JTA
JTA - May 14, 2024 om 12:22
Huishouden & energie

Servicecontract voor warmtepompverwarming kost E 481 pj ???

Waarom is een servicecontract voor een warmtepompverwarming van een appartement zo veel duurder dan dat ik ooit voor een cv-verwarming servicecontract  heb betaald? 
Offerte gekrgen voor een 1 jaar jong nieuw opgeleverd appartement, kosten E 481,00 per jaar !!

Voor cv ketel betaalde ik ca. E 8,00 per maand... ( E 96,00 per jaar)
Is dit een nieuwe melkoe voor installatiebedri ... Lees meer