weissman
door weissman Jul 2, 2007 om 14:32
Geldzaken & recht

Belasting over zorgtoeslag

Gezien het gezinsinkomen heb ik recht op zorgtoeslag en ik heb deze dan ook ontvangen.


Van de belastingdienst ontving ik hierop een naheffing (overigens zonder boete), omdat extra inkomsten 'verzwegen' zou hebben.


Dit bevreemd mij, omdat deze toeslag is bedoeld om minderdraagkrachtigen in de gestegen kosten tegemoet te komen. Wat is het nut van zo'n tegemoetkoming, wanneer je daar dan weer bijna de helft van moet afstaan?


Klopt de redenering van de belastingdienst wel?

2129 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jul 2, 2007 om 14:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Niet helemaal mijn "dingetje" , maar volgens mij is de zorgtoeslag gerelateerd aan je inkomen, dus hoe hoger je inkomen , hoelager de zorgtoeslag.


Ik neem aan dat jij bij het aanvragen van de zorgtoeslag een te laag inkomen hebt opgegeven, en ja, dan lijkt het mij logisch dat de belastingdienst de teveel gekregen zorgtoeslag terug wil krijgen.


Bassie

ve
door verwijderd - Jul 2, 2007 om 14:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als u meer inkomen geniet dan u hebt opgegeven bij de aanvraag van de zorgtoeslag dan moet de  teveel genoten bedrag worden terug te betalen.


De zorgtoeslag wordt n.l. berekend na het jaar inkomen dus meer inkomen des te minder zorgtoeslag.


Dus de verekening is dan juisi.


Valerius

ve
door verwijderd - Jul 2, 2007 om 14:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

**omdat extra inkomsten 'verzwegen' zou hebben**


Mogelijk waren uw inkomsten toch hoger, dan op het moment van  bepaling van de zorgtoeslag. Eventuele wijzigingen in  uw inkomen moet u doorgeven om terugvordering te voorkomen.


Zelf 3 maanden geleden een wijziging doorgegeven helaas nog geen reactie. Dus hou ik al rekening met een terug betaling (van mijn kant)


Harrie


 

ve
door verwijderd - Jul 2, 2007 om 15:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bedankt voor de reacties tot zo ver.


De zorgtoeslag was niet berekend over een te laag opgegeven inkomen. Ik heb exact de zorgtoeslag ontvangen waarop ik op basis van mijn inkomen recht heb. Echter de belastingdienst merkt de zorgtoeslag weer aan als inkomen en heeft op dit inkomen (zorgtoeslag) weer een naheffing opgelegd.

ve
door verwijderd - Jul 2, 2007 om 15:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Weissman,


Ik zou even bij de vakbond of bij een belastingadviseur langs gaan om te kijken of het inderdaad zo is zoals je schrijft. Jullie kunnen dan samen een bezwaar indienen op deze opgelegde aanslag.


Jantje

ve
door verwijderd - Jul 2, 2007 om 15:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

U schrijft:


De zorgtoeslag was niet berekend over een te laag opgegeven inkomen. Ik heb exact de zorgtoeslag ontvangen waarop ik op basis van mijn inkomen recht heb. Echter de belastingdienst merkt de zorgtoeslag weer aan als inkomen en heeft op dit inkomen (zorgtoeslag) weer een naheffing opgelegd.


Volgens mij wordt de zorgtoeslag niet als inkomen aangemerkt en als het wel zo is lijkt het mij sterk dat u zoals u in uw vraag zelf aangeeft weer bijna de helft van de zorgtoeslag moet afstaan.


Belt u de belastingdienst eens om uitleg.


Bassie

ve
door verwijderd - Jul 2, 2007 om 16:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het betreft belastingjaar 2006 neem ik aan. Wanneer de Belastigdienst uw inkomen hoger heeft opgekregen dan dat wat uzelf heeft ingevuld ontstaat er verschil. Over het ontvangen zorgtoeslagbedrag betaalt U natuurlijk geen belasting.


Advies: pluis eens uit hoe het verschil is samengesteld/ontstaan. Meent u dat de werkgeversopgaven gedaan aan de Belasting niet kloppen, ga in bezwaar met vermelding waarom U in bezwaar gaat. U heeft een reden nodig om in bezwaar te gaan. Houd ook rekening met de bezwaarperiode waarin U in bezwaar kunt gaan.


De belastingdienst vraagt momenteel de werkgevers wederom jaaropgaven te verstrekken. Het kan óók zijn dat die 2 opgaven niet overeenstemmen omdat er computerproblemen zijn.


Wanneer uzelf spreekt over 'verzwegen inkomsten' kan het zijn dat een kleine nevenverdienste U is ontgaan; b.v. krantenwijk.


Sterkte bij deze tegenvaller.

ve
door verwijderd - Jul 3, 2007 om 14:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

En als u dat nu eens gewoon aan de belastingdienst vraagt?
Ze staan u beslist vriendelijk te woord.
(het telefoonnummer of de website vindt u met google zelf wel)



ve
door verwijderd - Jul 10, 2007 om 18:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Weissman.


Ik denk dat de naheffing in de ziektekostenaftrek gezocht moet worden.


In 2006 mag je (o.a.) de premies Zorgverzekeringswet aftrekken als ziektekosten, maar dan moet je de ontvangen zorgtoeslag er wel op (de af te trekken premie) in mindering brengen. Als je dat niet gedaan hebt in de aangifte, dan zal de fiscus nu alsnog de ontvangen zorgtoeslag bij je inkomen optellen en een naheffing opleggen.


Sluit dit een beetje aan bij de brief die ze je hebben gestuurd?


Groet, C.


 


 


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Josp003
Josp003 - Apr 29, 2024 om 19:04
Garantie & verzekeringen

Garantie voorwaarden

ik heb ca 2,5 jaar geleden een fornuis gekocht via een keukendealer. Deze heeft nooit de garantievoorwaarden aangeleverd en deze staan ook niet op zijn site. Ik hoorde alleen u hebt 5 jaar volledige garantie. Ook op de site van de producent/importeur is niets vinden  over garantievoorwaarden of over algemene verkoopvoorwaarden.
Nu was er deze week een monteur van de producent voor een repar ... Lees meer

p.
p.j.de leur - Apr 29, 2024 om 16:31
Voeding & gezondheid

Krimpflatie

Hr.- mevr. Hoogvliet Wij doen altijd onze boodschappen Bij Hoogvliet in Houten wat mij al een tijd opviel dat de eieren kleiner werden krimpflatie, ik koop altijd de L  qua grootte zitten ze tussen de M en de S geen verschil ik heb ze thuis nagewogen als ik in de winkel ga kijken in de dozen L zie ik qua grootte ook geen verschil. [edit-red.]   Eieren zijn verkrijgbaar in vier gewichtsklassen ... Lees meer

Kn
Knipperbolletje - May 1, 2024 om 14:09
Geldzaken & recht

ABP wil Partnerpensioen enkel registreren met Notariele samenlevingsakte.

In de pensioenwet staat dat je een Partnerpensioen kunt aanvragen als je -tenminste- 5 jaar, aantoonbaar, samenwoont.  Wij hebben ABP twee uittreksels uit het Bevolkingsregister gestuurd om aan te tonen dat wij al 19 jaar samenwonen maar zij verwerpen dit en schrijven "Om uw partner aan te melden heeft u een samenlevingscontract nodig." 
Staan zij in hun 'recht'? Is het dus zo dat de regeri ... Lees meer