ze
door zesje Feb 3, 2009 om 21:49
Geldzaken & recht

Hoe kun je heffingskortingen optimaal benutten?

Ik ben sinds kort gescheiden, nu ontdekte ik dat er een heffingskorting bestaat voor alleenstaande ouders. Als ik een 'proefaangifte' invul, heb ik ruim 6000,- aan diverse heffingskortingen. Maar omdat mijn jaarinkomen 18000,- is, ontvang je "slechts"  2700,-  terug omdat je in verhouding weinig loonbelasting betaalt. Ik ben blij met iedere extra euro, maar hoe kun je al die heffingskortingen beter benutten?  Meer gaan werken is eigenlijk geen optie de komende jaren, omdat de kinderen klein zijn! Dank voor uw advies!

1405 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

stacey
door stacey - Feb 3, 2009 om 23:02
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

Hoi,


Kijk even op deze pagina voor tips;


Recht op geld.nl - rechtopgeld.nl


Succes,

jo
door jojanda - Feb 4, 2009 om 10:57
146 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het vervelende in uw situatie is ( omdat je kinderen nog klein zijn) is dat heffingskortingen kortingen zijn op het te betalen bedrag aan belastingen.


En, je kunt nooit meer belastingen terug krijgen als dat je betaald.


Er zit maar één ding op, dat is inderdaad meer gaan werken.


Jojanda


 


 

kl
door klaas10 - Feb 4, 2009 om 11:16
6 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er zijn verschillende heffingskortingen en het is inderdaad zo dat al die heffingskortingen tezamen voor u wel 6000 euro zullen bedragen.


Maar u moet er wel rekening mee houden dat de arbeidskorting en de algemene heffingskorting reeds is verrekend in uw salaris , dat is ongeveer 3500 euro die dus al zijn verrekend .


Dan blijven de volgende heffingskortingen nog over 1 alleenstaande ouderkorting  2 aanvullende alleenstaande ouderkorting 3 eventueel -kind onder 12 jaar- ink afhankele combinatiekorting  - ik geloof dat ik ze nu allemaal heb- deze kortingen kunt u volgens mij nog wel benutten , ik denk dat u geen rekening had gehouden met de kortingen die reeds in het salaris zijn verrekend.


Aanvragen dus succes


groet klaas


 

kr
door krieties - Feb 4, 2009 om 18:48
442 Antwoorden / 0 Vragen
0

In de proefaangifte heeft u waarschijnlijk gekeken naar het overzicht en daarna de specificatie heffingskortingen. Daar staat een specificatie van alle kortigen. Vervolgens krijgt u niet meer dan wat u aan belasting betaald heeft.


Het is dan dus niet zo dat u de algemene heffingskorting en de arbeidskorting al gehad heeft, zoals hierboven geschreven is. Bovendien bestaat een belangrijk deel van de inkomsten vermoedelijk uit alimentatie.


Tot en met 2008 kon eventueel nog meer terug worden gekregen dan werd betaald als er een aftrekpost buitengewone uitgaven is. Deze aftrek (tegemoetkoming ziektekosten, tbu) is (voorlopig) over 2009 geschrapt.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

ve
veitika - May 8, 2024 om 15:16
Huishouden & energie

Ik moest van de onderhoudsmonteur Eneco een digitaal form tekenen waarvan ik gee

Ik moest van de onderhoudsmonteur Eneco een digitaal form tekenen waarop zijn bevindingen werden geplaatst en waarvan ik geen kopie ontvang. Heb ik recht op een kopie zodat ik kan zien waarvoor ik heb moeten tekenen. Volgens de monteur was het slechts een handtekening van bevestiging dat hij langs was geweest maar ik kon een gedeelte van het form. zien waarop een aantal punten door hem waren ingev ... Lees meer

FK
FKprs - May 8, 2024 om 13:33
Geldzaken & recht

Glasvezel voor de prijs van een auto!!

Offerte aangevraagd voor aanleg van glasvezel in woning. Kost maar liefst €10.664,00 Is hier iets aan te doen? Lees meer