edwardus
door edwardus Jan 9, 2008 om 13:08
Geldzaken & recht

Kabel opzegtermijn i.g.v. tariefverhoging

Mijn kabelmaatschappij (Caiway) heeft de tarieven verhoogd, dat doen ze zo'n beetje elk jaar tegenwoordig. Nu wilde ik toch al van ze af en de tariefsverhoging leek mij een mooie reden om er zonder opzegtermijn van af te komen. Klopt dit? Ik heb tijdig opgezegd, ik heb op 24-12-2007 een ontvangstbevestiging van mijn opzegging per email van ze gekregen.


Bij telefonische navraag ontkent Caiway dit namelijk, zij zeggen dat de gebruikelijke opzegtermijn (van 2 maanden) gewoon van toepassing blijft.


In hun Algemene Voorwaarden staat o.a. dit:


"5.1 Tenzij uitdrukkelijk anders is bepaald wordt de Overeenkomst aangegaan voor de duur van de toepasselijke betalingstermijn. Tenzij uitdrukkelijk anders is bepaald kan de Overeenkomst steeds zowel door de Klant aan het door CAIW daartoe opgegeven adres als door CAIW schriftelijk per post of per e-mail tegen het einde van de looptijd worden opgezegd, met inachtname van een opzegtermijn welke tenminste gelijk is aan de toepasselijke betalingstermijn. (...)


8.2 Indien de Klant een wijziging of aanvulling, die objectief een verslechtering voor de Klant inhoudt, niet wenst te accepteren, kan hij de Overeenkomst op deze grond schriftelijk per post of per e-mail opzeggen tegen het einde van de looptijd van de Overeenkomst op de wijze als voorzien in artikel 5.1. Een opzegging dient binnen een maand na de bekendmaking als bedoeld in artikel 8.1 te zijn ontvangen door CAIW. In het geval van een tijdige opzegging treden de wijzigingen en/of aanvullingen niet in werking voor de resterende duur van de Overeenkomst ten aanzien van de Klant die heeft opgezegd. (...)"


Daarbij gaat Caiway sowieso wel in de fout doordat zij de bijdrage voor januari+februari al geïnd heeft tegen het nieuwe tarief. Dit is in ieder geval strijdig met hun eigen algemene voorwaarden.

473 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Jan 9, 2008 om 13:32
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Het verschil simpelweg terugvorderen.
.
Hardware ERror MAN.



hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Jan 9, 2008 om 13:34
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0
hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Jan 9, 2008 om 13:36
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Hoi Edwardus, nu zie ik het pas.

Ja, ze innen vooraf en dat strookt niet met hun voorwaardentekst.

Het betekent wel dat je 2 maand opzegtermijn hebt.
H.



4711
door 4711 - Jan 11, 2008 om 17:07
885 Antwoorden / 2 Vragen
0

1 Wat stond er in die mail? Bij normaal opzeggen mogen ze die 2 maanden helaas gewoon rekenen!

2 Opzeggen wegens tariefs verhoging gaat wel per verhogingsdatum in, dus als zij telaat dit bekend maken mag je binnen de normale opzeg termijn weg, en in dat geval mag je het hoge bedrag Stoneren!

Vermoedelijk is het bedrag wegens de late bekendmaking en het automatische afschrijving afgeboekt dus na het stoneren door U zelf kan er nogmaals dit bedrag komen!
Deze door hun te late bekendmaking mag geen boete rente of incasso kosten geven, dus let op en vertel eens wat je in de opzeg brief hebt geschreven....

Wegens verhoging of niet?

PS als je via internet wilt kijken kan deze bij extreem gebruik hun voorwaarden die erg lastig leesbaar zijn gebruiken.....
Dus als je teveel kijkt online heb je kans op......

Groetjes van een bezorgde Collega Linux gebruiker,
Tsiburaska.   


off topic: verwijderd door de redactie



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:07
Huishouden & energie

Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?

Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer

wi
witteke - Mar 5, 2024 om 14:40
Voeding & gezondheid

Extreme tandarts angst

Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry

Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit

Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
... Lees meer

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:04
Huishouden & energie

Hoeveel vloeibaar wasmiddel gebruiken dopjes

Hoeveel fijne was per dopje van het flacon te gebruiken? Lees meer