ve
door versluis129 Jan 17, 2008 om 21:55
Geldzaken & recht

Salarisvermindering

ik werk op een woonlokatie voor mensen met een verstandelijke beperking, en er vindt nu een reorganisatie/verhuizing plaats die een aanzienlijke verzwaring van mijn takenpakket zal geven.ik heb daarom aangegeven niet mee te willen verhuizen en er is mij een andere werkplek aangeboden.de fuctie aldaar valt echter in een andere salarisschaal.Mijn werkgever wil nu dat ik teken voor een aanpassing en dus minder salaris.Ik ben echter van mening dat ik nu herplaatst ben.Ik heb immers niet om de reorganisatie gevraagd en heb dus noodgedwongen moeten verkassen.Wat zijn mijn rechten in deze?

541 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

labswans
door labswans - Jan 17, 2008 om 22:17
1918 Antwoorden / 10 Vragen
0

Uw recht ?


1. De nieuwe baan accepteren en een lagere loon ontvangen. Het is echt stikken of slikken in uw geval. Bij reorganisatie gelden eenmaal die regels welke helaas ten nadele voor u zal uitvallen. Aanvechten heet ook in dit geval geen zin. Zelf heb dit een paar jaar zelf meegemaakt maar is net niet doorgezet door bedrijf. Ze kregen gelijk om het door te zetten. Van de bond kreeg ik wel hulp maar toch verloor ik het hoe het ook gespeeld werdt.


2. Een andere baan zoeken per direct


3. De nieuwe functie aanvaarden met de gevolgen van verzwaring voor u van de functie.


labswans

poltol
door poltol - Jan 17, 2008 om 23:04
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo,


Nooit van een vakbond gehoord? En uw organisatie heeft zeker een medezeggenschaps orgaan. Een OR of een medewerkersoverleg. Als uw organisatie reorganiseert dan moet er dus een goedgekeurd plan van het overleg zijn, en in dat plan staan alle rechten en plichten van beide partijen. De reorganisatie is toch niet zomaar uit de lucht komen vallen, daar gaan meestal hele lange diskussies en perikelen aan vooraf. Als u expleciet aangeeft dat u niet mee wilt verhuizen dan zijn de gevolgen mogelijk ook "gewoon" voor uw rekening. Dat heet dan ingecalculeerde gevolgen van het, door u, genomen besluit c.q ingenomen standpunt. Dus rapido naar het interne overlegorgaan en zoek uit wat uw rechten en plichten zijn. En als uw besluit vast staat dan weet u nu reeds wat daar de gevolgen van [kunnen] zijn. Laat u dus bijstaan door deskundigen van de vakbond.


Succes, poltol

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer