dm
door dmv Nov 6, 2010 om 13:31
Geldzaken & recht

Schadevergoeding claimen?

Gisteren heb ik in de salade kappertjes verwerkt.
De salade bestond uit komkommer, tomaat, gesneden ijsbergsla en de kappertjes (een potje van Sweetsourz).

Tijdens het eten werd ik onaangenaam en pijnlijk verrast met een steentje. Nu heb ik hier dus mijn een stukje van mijn kies op afgebroken.

Het steentje heeft dezelfde kleur en is iets groter dan het kappertje zelf en zal dus (hoogstwaarschijnlijk, andere "afkomst zou ik niet weten) uit het potje komen.

Nu moet ik mijn kies gaan laten herstellen bij de tandarts. Kan ik deze kosten verhalen op de fabrikant van de kappertjes?
Wat kan ik in deze het beste doen? Ik ben al een brief aan hen aan het opstellen om van het voorval melding te maken.

Groetjes,

553 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

marcel75
door marcel75 - Nov 6, 2010 om 14:21
5124 Antwoorden / 4 Vragen
0

Ik zou als je een dergelijke claim wilt indienen eerst gaan verhuizen naar de VS. Daar maak je enige kans op succes met een dergelijke claim.

Hier zul je moeten aantonen dat er een causaal verband bestaat tussen allereerst het steentje en het afbreken van de kies en daarnaast ook nog eens moeten aantonen dat het steentje ook daadwerkelijk tussen de kappertjes zat. Je vermoeden is daarvoor niet genoeg.

Daarnaast kan een stuk van een kies ook afbreken door tanderosie. Zelfs een plakje cake kan dan voor afbrokkeling zorgen.

Mocht je wel de rekening bij de cappertjesinpakker willen neerleggen, dan zul je ook openheid van zaken moeten geven over je tandartsverzekering. Die uitkering gaat uiteraard van een eventuele schadeclaim af.

Zoals aangegeven: kans op succes is vrij klein omdat je nogal wat zaken moet aantonen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 14, 2024 om 10:47
Computers & telefonie

Windows life mail mappen verdwenen

Ook goede morgen,ik gebruik windows life mail,en ja,ik weet het,dat is oud,maar werkt nog prima
Echter nu zie ik de submappen plots niet meer bij het hoofdaccount
En ik snap dat ik iets verkeerd heb gedaan,maar ik had ze heel graag terug
Ze zijn schijnbaar niet weg,maar onzichtbaar
Ik draai onder windows 10
Ik hoop en duim dat iemand een makkelijke oplossing weet
Beda ... Lees meer

Ki
Kim92 - May 13, 2024 om 19:41
Vakantie & reizen
Misleid bij hotel boeking

Misleid bij hotel boeking

Vanavond wilde ik een hotel boeken op Ameland, één overnachting op 28 juni. Mij werd een prijs geboden van €116,50 (dit lijkt overigens een aanbieding te zijn omdat een prijs van €176,50 is doorgehaald). Als ik de boeking wil afronden is de totaal prijs ineens €191,50 geworden zonder dat wordt uitgelegd waar de verhoging van €75 vandaan komt. Kan dit zomaar? Dit is misleidend. 
Ver ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer