ko
door koensterker Dec 7, 2017 om 19:18
Geldzaken & recht

ZVW wordt afgetrokken van netto maar moet er wel belasting over betalen

Hallo mensen, ik krijg een kleine uitkering ivm een verzekering voor arbeidsongeschiktheid. Een aanvulling op een UWV uitkering WAO. Nu zie ik dat ze van het bruto maandbedrag de bijdrage ZVW aftrekken, ik krijg dit dus niet uitgekeerd, maar ik moet er wel belasting over betalen bij de Rijksbelasting. Klopt dit wel? 

3122 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ja
door janf43 - Dec 7, 2017 om 20:03
733 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ja. Mocht het totaal ingehouden bedrag van de inkomensafhankelijke bijdrage boven het maximum uitkomen, dan krijgt u dat in de loop van volgend jaar terug, zonder daar belasting over te betalen.

tijger1
door tijger1 - Dec 7, 2017 om 20:16
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Ja, dat is correct. Dat komt omdat het een particuliere verzekering is.

ko
door koensterker - Dec 7, 2017 om 21:02
41 Antwoorden / 45 Vragen
0

 Ik lees op de belastingsite: Uw werkgever of uitkeringsinstantie houdt deze bijdrage in op uw nettoloon of uitkering en betaalt deze aan ons. Dat gebeurt dus, de uitkerende instantie houdt het in bij mij en betaald het aan de belasting. Tijger geeft hetzelfde antwoord als de belastingdienst.  Maar waarom wordt het dan niet net zoals de al betaalde loonheffing niet verrekend bij mijn belastingaangifte? En afgetrokken van mijn inkomen? Wel wordt de inkomstenbelasting en de premies AOW, Anw, Wlz en premie Volksverzekering. ZVW is wat anders dus. Het wordt door de uitkerende instantie ingehouden en vervolgens bij je inkomen opgeteld. 

tijger1
door tijger1 - Dec 7, 2017 om 21:37
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Het wordt helemaal niet bij uw inkomen opgeteld. En u krijgt die uitkering niet van een werkgever of een uitkeringsinstantie zoals het UWV of de soos.

U hebt een particuliere aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering die nu tot uitkering komt. En over die uitkering moet u premie ZVW afdragen en loonheffing.

Zou u die uitkering van uw werkgever of het UWV krijgen, dan betalen zij die premie. 

Ook de ingehouden loonheffing wordt overigens niet van uw inkomen afgetrokken.

ko
door koensterker - Dec 8, 2017 om 11:54
41 Antwoorden / 45 Vragen
0

Tijger, je hebt toch een bruto inkomen (dat noem ik mijn inkomen, bruto). Daarover betaal je belasting. De premie wordt afgedragen door de Nationale Nederlanden in dit geval en was dus eigenlijk een deeltje van mijn bruto inkomen. Daarom wordt  over die premie loonbelsting ingehouden.  Misschien moet ik het zo zien?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

JTA
JTA - May 14, 2024 om 12:22
Huishouden & energie

Servicecontract voor warmtepompverwarming kost E 481 pj ???

Waarom is een servicecontract voor een warmtepompverwarming van een appartement zo veel duurder dan dat ik ooit voor een cv-verwarming servicecontract  heb betaald? 
Offerte gekrgen voor een 1 jaar jong nieuw opgeleverd appartement, kosten E 481,00 per jaar !!

Voor cv ketel betaalde ik ca. E 8,00 per maand... ( E 96,00 per jaar)
Is dit een nieuwe melkoe voor installatiebedri ... Lees meer

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer