Si
door Sierd Nov 12, 2023 om 15:32
Huishouden & energie

Moet ik betalen

Door een waterleiding breuk  , wat ik niet wist  ,heb ik een zeer  hoog waterverbruik gehad . Nu verwacht Vitens dat ik de nota binnen 6 weken betaal.Het gaat om een fors bedrag . Moet ik betalen voor iets buiten mijn schuld om ? Dank u

4612 10 Rapporteer
marita5
door marita5 - Nov 12, 2023 om 15:53
11532 Antwoorden / 15 Vragen
4

Hallo Sierd , 

Vergoeding bij lekkage ?

In principe betaalt u voor al het water dat u verbruikt op uw adres, dus ook bij een lekkage. Daarnaast is de eigenaar, dit kan ook de woningbouwvereniging zijn, verantwoordelijk voor alle leidingen en installaties die zich na de watermeter bevinden.

Voor particuliere klanten hebben wij een coulanceregeling. Deze regeling geldt alleen als het meerverbruik is ontstaan door een onzichtbare lekkage. Wij betalen dan één keer een deel van het extra waterverbruik. Wij berekenen 100 m3 van het extra verbruik als eigen risico voor uzelf.

Deze regeling geldt niet als:

  • Het een mobiele locatie zoals een woonark, woonwagen of caravan betreft.
  • Het om een lekkage gaat waar een andere partij voor verantwoordelijk is.
  • De lekkage in een loden en/of stalen leiding heeft plaatsgevonden.
  • Het een vakantiewoning of bedrijfspand betreft.
  • U in de afgelopen twee jaar, twee keer achterelkaar geen meterstand heeft doorgegeven.
  • Het gaat om een storing aan technische installaties, bijvoorbeeld inlaatcombinaties/ overloopventiel, doorlopend toilet, etc.
  • Het om een nieuwbouwwoning gaat, jonger dan 5 jaar.
  • U geen rekening van de reparatiekosten en/of bon van de gebruikte materialen toevoegt bij het formulier.

Download het aanvraagformulier voor de coulanceregeling.

Maakt u gebruik van Windows 10 met Edge als webbrowser? Dan werkt dit document niet. Wij werken aan een oplossing. U kunt dit document wel openen als u gebruik maakt van Windows 10 en een andere webbrowser zoals Chrome of Firefox.

Als wij het formulier ontvangen hebben krijgt u binnen twee weken bericht. Alleen volledig ingevulde formulieren (inclusief bijgevoegde rekening van een installatiebedrijf of de gebruikte materialen) worden in behandeling genomen.

gerbera
door gerbera - Nov 12, 2023 om 15:55
7372 Antwoorden / 14 Vragen
1

In bepaalde gevallen wordt er door het waterbedrijf, ongeacht de meterstand, een schatting gemaakt van de hoeveelheid (m³) die verloren zijn gegaan door de lekkage en daar, uit coulance, een berekening van maken. Dit is echter geheel afhankelijk van het soort lek en de toestand van uw leidingen. In uw geval is men blijkkbaar uit gegeaan van de meterstand en in dat geval zal u het op basis van het verbruik moeten betalen. Omdat het bij u om een fors bedrag gaat moet er aardig wat water de vrije loop hebben gehad alvorens u dit heeft opgemerkt. Neem eens contakt met Vitens op over een mogelijk schikking zoals door mij vermeld.

mahadma
door mahadma - Nov 12, 2023 om 16:00
11566 Antwoorden / 51 Vragen
2

U bent gewoon aansprakelijk als gebruiker van de water aansluiting. Ergo, vraag coulance, maar dat is geen plicht dat ze dat doen.

Henk De Zevende
door Henk De Zevende - Nov 12, 2023 om 16:54
2093 Antwoorden / Vragen
2

Schuld (en boete) speelt in het strafrecht, hier gaat het om verantwoordelijkheid. Draait u het eens om, is het dan de schuld van het waterleidingbedrijf? Zo nee waarom zouden zij de schade dan op zich nemen? Kijk of u in aanmerking kunt komen voor coulance, dat kan een stuk helpen.

ne
door neodutchio - Nov 12, 2023 om 17:58
5165 Antwoorden / 12 Vragen
1

Alles wat na de meter gebeurd is voor rekening van de gebruiker. Het is een dure les, maar ook dit valt in de catagorie regelmatig naar de meterstanden kijken. Als de watermeter blijft lopen zonder dat er iemand aan het douchen is of naar het toilet geweest is, dan weet je dat er iets mis is.

Hoe zuur het ook is, de rekening is voor u. Vragen om coulance kan altijd, maar daar blijft het dan ook bij.

ge
door gewicht Nov 13, 2023 om 19:24
170 Antwoorden / 1 Vragen

Precies, wat is er tegen om maandelijks behalve de gas en elektra standen ook even de watermeter te controleren en op te nemen.
Kan onprettige verrassingen voorkomen.



 




rj
door rjw - Nov 12, 2023 om 17:58
3278 Antwoorden / 5 Vragen
0

Wie moet het dan betalen? Wij?

sira
door sira - Nov 12, 2023 om 18:05
2360 Antwoorden / 24 Vragen
3

Als u er voor kiest niet te betalen, zullen de kosten voor u alleen maar hoger worden. denk aan aanmaning en deurwaarder..

1paul
door 1paul - Nov 13, 2023 om 09:26
3173 Antwoorden / 0 Vragen
0

in principe bent u zelf verantwoordelijk voor de leidingen en de staat waarin deze verkeren MITS u in een koopwoning woont, is het een huurwoning kijkt u dan naar de verhuurder, nu zijn er ook coulanceregelingen bij de verschillende waterleidingbedrijven, neem eens kontakt met ze op zou ik zeggen!!

mo
door mof - Nov 13, 2023 om 11:51
3619 Antwoorden / 3 Vragen
0

Het gaat niet om schuld maar om aansprakelijkheid. U bent aansprakelijk voor het deel dat achter uw watermeter zit. Dus u moet betalen. U had zelf ook regelmatig de watermeter kunnen controleren en vast stellen dat u w verbruik abnormaal hoog was en eerder kunnen ingrijpen.

le
door lennykr - Nov 13, 2023 om 12:06
8 Antwoorden / Vragen
0

Ik had een lek in een leiding naar een kraantje aan de schuur. Die leiding liep vanuit t huis door de tuin naar de schuur. Ik kwam daar ook pas achter toen ik het verbruik moest opgeven. Lek verholpen en als een haas Vitens gebeld. Uitgelegd wat er aan de hand was. In overleg is er een schatting gemaakt. Ik moest wel bijbetalen maar niet heel veel.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ma
martin60 - May 15, 2024 om 11:53
Vakantie & reizen

Geschil met booking.com

Goedenmorgen
Wij hebben in december en januari een trip gemaakt door Spanje en hierbij meerdere malen via booking.com de hotels en appartementen geregeld want je komt bijna niet om ze heen.
Echter bij het boeken van een appartement en de betaling bleek opeens dat ik toen ik daar voor de deur stond ook nog de eigenaar 300 borg moest gaan betalen en maar moest afwachten of die dan de sleut ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 6, 2024 om 22:11
Huishouden & energie

Liander wil mijn meter vervangen

Ik kreeg vorige week een brief van Liander dat ik mijn huidige goed funtionerende meter voor de stroom moet vervangen vanwege een vage wet .

Ben ik verplicht om dit op te volgen of probeert Liander via druk en halve leugens die nieuwe meter geinstalleerd te krijgen ? Lees meer