kw
door kweettniet Feb 3, 2005 om 11:40
Huishouden & energie

Strepen/vlekken na het schilderen

Ik wil de muren van mijn huis schilderen.


In het verleden liet ik bij het schilderen vaak van die lelijke strepen/vlekken achter. Heeft iemand tips om dat te voorkomen, zodat ik mooi egaal geschilderde wanden krijg?

90718 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Feb 3, 2005 om 11:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bij vuile muren eerst de muren schoonmaken, dat wil zeggen afwassen of nevelen met ijvoorbeeld Sint Marc of een ammoniakoplossing. Dan gewoon met een roller (kijk welke je nodig hebt) de muren gelijkmatig verven. Beetje kwaliteitverf scheelt ook al veel.

ve
door verwijderd - Feb 3, 2005 om 12:37
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag weettniet,


Voorgaande suggesties zijn prima tips. Wat ik er aan toevoeg is dat hollanders vaak veel te schraal werken met de rol. Dus veel verf op je rol is erg belangrijk om strepen te voorkomen. Zorg dus altijd dat je een flinke bus extra verf hebt. Werk in vlakken van ongeveer 1 tot 1,5 m2 en zorg dat de randen bij het begin van een nieuw vlak nog enigszins nat zijn. Het beste is om van te voren te bepalen welke muur je gaat doen. Ben je daaraan eenmaal begonnen dan moet je dat stuk helemaal afmaken en niet tussentijds rusten. Sukses, groeten, Ton.

ve
door verwijderd - Feb 3, 2005 om 19:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb de tip ook weer via via, maar het werkt in ieder geval bij het
witten van het plafond, bij de aanzet. Heel simpel, een scheutje
dubro/dreft/ ...

door je latex mengen. Niet te veel op een 10 l emmer 2 eetlepels.





ve
door verwijderd - Feb 4, 2005 om 20:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ben het met Read eens. Denk er ook aan dat je niet alles in één richting schildert. Eerst kruislings verf aanbrengen en dan in één richting afrollen (horizontaal of verticaal; wat je prettiger vindt). Begin met de muur waar het meeste licht opvalt en werk vandaaruit de rest van de ruimte door.


Succes.

ve
door verwijderd - Feb 11, 2005 om 18:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste vraag steller ,    vlekken in schilderwerk kunnen verschillende oorzaken hebben namelijk :nicotine  dus als er gerookt word of een andere mogelijkheid water schade .in deze beide gevallen zult u de plekken eerst van te voren moeten behandelen  met een primer


uw tweede probleem de stepen dit kan komen door de verf die u gebruikt meestal is het zo dat een goedkopere saus of verf niet in een keer dekt , dit is meestal het geval bij verf van een bouwmarkt     . voor het beste resultaat kunt zich het beste eerst even voor laten lichten bij een schilders zaak


ik hoop dat u iets aan deze info hebt...

ve
door verwijderd - Feb 15, 2005 om 15:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er zijn ook verven die nicotinevlekken bedekken. Deze heb ik ooit zelf moeten gebruiken en het dekte meteen.

ve
door verwijderd - Jan 7, 2014 om 15:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hebben alle muren strak laten stucen en kwamen ook op dat probleem. De langste muur in onze huiskamer kregen we maar niet strak, 5 keer geprobeerd en we werden steeds wanhopiger. Ik wilde zelfs behang gaan kopen. Ook nog een keer met z'n tweeën geprobeerd , om nat in nat te verven, maar niets hielp. Ik ben toen op internet gaan zoeken en kwam een product tegen dat je door de verf kan mengen, waardoor je geen strepen meer krijgt. Het is te krijgen bij de betere verfhandel. Ik weet niet of ik hier productnamen mag noemen, maar het gaat om Floetrol. Superspul. Ik heb alleen wel het idee dat de verf lichter wordt, want het spul is wit. Dus in elk blik evenveel doen en je krijgt een superstrakke muur ZONDER strepen. Bij onze verfhandel wisten ze niet van dit product, dus google even. Veel succes!

ve
door verwijderd - Jan 7, 2014 om 16:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@astrid2668,

Denk dat vraagsteller wel al lang geschilderd zal hebben, maar misschien is-ie na 9 jaar aan een nieuwe schilderbeurt toe en heeft-ie nog wat aan je advies. ;-)

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Geboren Amsterdammer
Geboren Amsterdammer - Jan 10, 2024 om 22:32
Winkels & webshops
Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Geachte forumleden,

Ik sjouw al dagen mijn lege flessen van de ene naar de andere supermarkt.....

Zou het kunnen ,dat de supermarkten te veel lege blikjes en plastic flessen krijgen aangeboden en dat zij express de automaten uitzetten omdat ze anders verlies erop lijden?

Kortom : Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan? Lees meer

FK
FKprs - May 8, 2024 om 13:33
Geldzaken & recht

Glasvezel voor de prijs van een auto!!

Offerte aangevraagd voor aanleg van glasvezel in woning. Kost maar liefst €10.664,00 Is hier iets aan te doen? Lees meer

DS
DS1992 - May 12, 2024 om 00:34
Winkels & webshops

Mag albert heijn de prijs van een bestelling zomaar verhogen?

Onlangs heb ik iets besteld bij albert heijn. Het ging om een voorraad bier voor een festival. De totale prijs was €294,30. Dit bedrag heb ik geaccepteerd.  toen kwamen er nog bezorg kosten bij(logisch natuurlijk) deze bezorgkosten waren €5,70, wat het totaal bracht op €300,-

Na bevestiging stond er in de app dat het te betalen bedrag bij bezorging €300,- was. En dat bleef er ... Lees meer