cyberbabe
door cyberbabe Nov 16, 2006 om 11:10
Huishouden & energie

Wat voor matras?

Onze dochter van (bijna) drie krijg binnenkort een groot bed. En nou is de vraag: wat voor matras is goed voor zo'n ukkie? In haar ledikantje, waar ze nu nog in slaapt, ligt een binnenveringmatrasje. Maar is een binnenveringmatras goed voor zo'n uk? Of moet ik toch voor een foam-matras kiezen? Of latex? Of misschien een pocketvering? En gaan die allemaal lang mee? We willen natuurlijk geen matras waar een kuil in onstaat.


Zelf slapen wij al jaren op een waterbed. Wij kregen op elke andere matras last van onze rug. Dus we hebben werkelijk geen idee.


Iemand hier wel?


Ben benieuwd!


Cyberbae


 

17577 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Nov 16, 2006 om 16:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag cyberbae,


Wellicht vind je hier


Kind en matras


informatie die je zoekt.


Sukses, groeten, Read.

ve
door verwijderd - Nov 16, 2006 om 16:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hi Read,


Dank voor je reactie, maarruh ... via die link kom ik op een google-resultatenpagina op zoekwoorden "kind" en "matras". Was dat je bedoeling? Want daar heb ik ook al op gezocht. Wordt er niet echt heel wijs uit.


Cyberbabe (in m'n vorige ondertekening was de 2e b weggevallen)

ve
door verwijderd - Nov 16, 2006 om 17:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag cyberbae,


Dat was inderdaad de bedoeling. Meestal zet ik in zo'n verwijsberichtje: "als je dat al niet zelf gedaan hebt". Hopelijk komen er nog wat meer reacties waaraan je wel wat hebt.


Vriendelijke groet, Read.

ve
door verwijderd - Nov 16, 2006 om 17:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Tot aan mijn adolescentie heb ik op een fouter dan fout bed gelegen: een polyesther matras op een springveren bodem van 1.90m lang(kort) mét kuil. Voor zover ik weet heb ik daar niks aan overgehouden. Ik zou me dus niet zo druk maken en gewoon de "Beste koop" of de "Voordelige keus" nemen. Ikea scoort altijd goed geloof ik.

ve
door verwijderd - Nov 16, 2006 om 18:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi


Ik denk dat u beter bij een beddenwinkel kunt binnen lopen die kan u advies hier over geven.groeten Pascal

ve
door verwijderd - Nov 16, 2006 om 18:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi,


Hier kun je info vinden over bed en matras voor de kids ;


http://www.mijnkind.com/content/home.asp?page=beddengoed_vervolg


Succes,

ve
door verwijderd - Nov 16, 2006 om 18:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Matras
Het best is een stevige matras voor je baby en dreumes, Lees verder. ........(dit stond op vorige pagina)


http://www.mijnkind.com/content/home.asp?page=Slapen

ve
door verwijderd - Nov 20, 2006 om 21:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik ben ruim 30 jaar werkzaam geweest in de beddenbranche.


Vast staat, dat ook bij een kind de rugwervel op een natuurlijke wijze moet worden ondersteund. Zeer belangrijk bij de groei.


Gezien het lage gewicht is op dit moment de z.g. traagschuim ideaal, omdat deze ook op lage gewichten toch steun geven. Meestal is er een toplaag aangebracht op een basis matras van b.v. koudschuim (dit is een verbeterde polyether en door de open celstructuur veel beter ventilerend en ook duurzamer) of binnenvering/pocketvering.


Is uw dochter kouwelijk, dan is een binnenvering niet aan te raden. Deze matrassen zijn ideaal voor mensen die sterk transpireren en het snel warm hebben.


Bij kouwelijke personen is daarom latex of traagschuim op koudschuim geplakt het beste.


Bij latex wel een soft uitvoering nemen.


Bij traagschuim een hoog sg. bv 65. Dit soepeler te maken omdat er meer materiaal in zit en daardoor ondanks dat het soepeler is niet snel zal gaan kuilen.

ve
door verwijderd - Dec 16, 2006 om 11:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

voor uw dochter en voor kinderen onder de twaalf in het algemeen, geldt dat de matras niet te hard en zeker niet te zacht moet zijn. Dus een polyethermatras in HR of koudschuimuitvoering is meer dan voldoende. Het kind heeft namelijk te weinig gewicht (nog) om de matras in te duwen. Een Soortelijk Gewicht van rond de 50 is ruim voldoende. Als kinderen in de groei komen, zeg maar van hun 12 a 13 jaar, dan is het verstandig een Bonell vering te nemen ( ook wel Anti Hernia matras genoemd) Latex is traagschuimen is nu absoluut niet nodig. Inverstreer eventueel liever extra geld in een goede bedbodem. Let wel op de dikte van rond de 16 cm. Ikea is zeker geen aanrader als u gek met u dochter bent.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ma
martin60 - May 15, 2024 om 11:53
Vakantie & reizen

Geschil met booking.com

Goedenmorgen
Wij hebben in december en januari een trip gemaakt door Spanje en hierbij meerdere malen via booking.com de hotels en appartementen geregeld want je komt bijna niet om ze heen.
Echter bij het boeken van een appartement en de betaling bleek opeens dat ik toen ik daar voor de deur stond ook nog de eigenaar 300 borg moest gaan betalen en maar moest afwachten of die dan de sleut ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 6, 2024 om 22:11
Huishouden & energie

Liander wil mijn meter vervangen

Ik kreeg vorige week een brief van Liander dat ik mijn huidige goed funtionerende meter voor de stroom moet vervangen vanwege een vage wet .

Ben ik verplicht om dit op te volgen of probeert Liander via druk en halve leugens die nieuwe meter geinstalleerd te krijgen ? Lees meer