is
door isidor Nov 19, 2004 om 15:52
Vakantie & reizen

Hotelprijs

Ik wil een hotel in Spanje zelf online boeken. Op de website van het hotel staat de prijs per persoon per dag. Als ik nu aankom op bijv. dinsdag 13 dec. en een week later vertrek op dinsdag 20 dec.(=totaal 8 dagen/7 overnachtingen), moet ik dan voor zowel de aankomstdag als de vertrekdag betalen of worden aankomstdatum ('s middags) + vertrekdatum ('s morgens) als één te betalen dag gerekend? In concreto: 8 dagen x prijs p.p./p.dag of 7 dagen x prijs p.p./p.dag? Wie weet het juiste antwoord? Alvast bedankt, IvS.


 


 


 


   

466 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

is
door isidor - Nov 19, 2004 om 16:17
42 Antwoorden / 7 Vragen
0

Bedankt voor je snelle reactie en duidelijk antwoord, tuinfreak. 


Vr.groet, IvS


 

tuinfreak_1
door tuinfreak_1 - Nov 19, 2004 om 16:19
763 Antwoorden / 1 Vragen
0

hallo ivs,


je weet nooit hoe dubbel een reisbureau rekent maar normaal gesproken boek je een week dan staat er vaak op de boekingsformulieren een 8 daagse reis, boek je p.p./ p dag dan wordt de prijs 7 x het bedrag. meestal vermeld als 7 overnachtingen.


groet tuinfreak

freya
door freya - Nov 19, 2004 om 16:24
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo IvS,


Het is gebruikelijk dat je betaald per overnachting. Het kan wel zo zijn dat je de dag van aankomst bv. niet vóór 2 uur in je kamer kunt. (als het hotel is volgeboekt) De dag van vertrek moet je dan bv. vóór 11 uur uit de kamer zijn. (Maar dat kunnen ze je in het hotel uiteraard allemaal vertellen)

is
door isidor - Nov 19, 2004 om 16:45
42 Antwoorden / 7 Vragen
0

Daar zat nou juist mijn twijfel, freya. Idd bij aankomst: kamer niet vóór 12 u. beschikbaar + bij vertrek: uiterlijk 10 u. van kamer af. Lijkt mij dan niet logisch die 2 dagdelen volledig al 2 hele dagen in rekening te brengen; duidelijker ware geweest als de prijs per persoon/per overnachting was vermeld. Hartelijk dank voor je info.


Vr.groet, IvS


 

gr
door groen_1 - Nov 19, 2004 om 19:05
66 Antwoorden / 5 Vragen
0

@ Iivs,


 


De dag van aankomst en vertrek tellen altijd volledig mee, en het maak niet uit hoe laat de kamer beschikbaar is.


Soms mag je pas na 16:00 h op je kamer, of bijvoorbeeld met een vliegreis je vertrekt om 23:45 h ook deze dag telt volledig mee, en je gaat om 6:00 h terug ook een volledige dag.


Je moet ook meestal de kamer vóór 11:00 h verlaten, helaas je betaald hierbij ook een volledige dag.


 


Een fijne vakantie.

is
door isidor - Nov 19, 2004 om 19:38
42 Antwoorden / 7 Vragen
0

@groen; ik constateer dus hierbij een andere mening dan tuinfreak & freya; is mijn twijfel op dit punt dus eigenlijk niet zo raar! Wel merkwaardig vind ik dat een hoteleigenaar dus in mijn voorbeeld mijn aankomstdag 2 keer kan verkopen; namelijk aan de vertrekkende gast + aan de aankomende gast; of zie ik dit verkeerd? Uiteindelijk zal de rekening van het hotel duidelijkheid verschaffen (ik maak daar overigens geen probleem van). Hartelijk voor uw reactie!


Vr.groet, IvS   

tuinfreak_1
door tuinfreak_1 - Nov 19, 2004 om 19:58
763 Antwoorden / 1 Vragen
0

hallo ivs,


waar groen van uitgaat is waarschijnlijk een volledige reis incl vlucht of bus.
uit je vraag blijkt dat je zelf en niet via een touroperator een hotel hebt geboekt, dan moet het hotel bijna een uitzondering op de regel zijn maar zoals freya en ik al aan hebben gegeven rekenen de meeste hotels 7 dagen (meestal overnachtingen)


groet tuinfreak

is
door isidor - Nov 19, 2004 om 21:47
42 Antwoorden / 7 Vragen
0

Beste tuinfreak, het is idd de bedoeling dat ik hotel (+ vervoer met basiqair) zelf wil regelen. Het antwoord van jou + freya lijkt mij achteraf gezien wel logisch; het hotel rekent prijs p.p./p.dag op basis van logies incl. ontbijt, dus: 7 overnachtingen met 7 ontbijten! Jullie correcte antwoorden hebben mij nu overtuigd; zeer hartelijk dank.


Vr.groet, IvS   


 

tuinfreak_1
door tuinfreak_1 - Nov 19, 2004 om 21:53
763 Antwoorden / 1 Vragen
0

Graag gedaan ivs,


en natuurlijk vast een prettige vakantie gewenst,


groet tuinfreak

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

re
reuben748 - May 20, 2024 om 15:19
Huishouden & energie

Koken op gas of inductie

Dear forum members,

A new kitchen is going to be built, but now I am faced with the following ..............what should I choose?
Currently cooking on gas here, but you hear so much about cooking on induction. I have delved into it as much as possible (as far as possible). 
Intellectually I  should choose induction , but I'm dreading it. You hear so many contradictions an ... Lees meer

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer