na
door naataalie Jan 18, 2011 om 14:19
Vakantie & reizen

Kan ikmijn jas wassen op bontewas programma

op het label van mijn ski-jack staat dat de jas gewassen moet worden op wolwas programma. dit heb ik gedaan, maar de witte stukken onder aan de mouwen en de insteek van de jaszakken zijn niet schoon geworden. kan ik de jas gewoon wassen op bontewas programma? de jassen van de kinderen en mijn man kunnen ook gewoon op bontewas programma gewassen worden en de jassen die ik in het verleden had konden ook gewoon op bontewas gewassen worden. ik snap ook niet waarom dit ski-jack alleen gewassen mag worden op wolwas programma. er zit in de schouder wel een electronische chip? ingenaaid zodat je makkelijker gevonden kan worden bij vermissing in de bergen, heeft het daar iets mee te maken?

4366 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vladja
door vladja - Jan 18, 2011 om 14:31
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

De stukken van de mouwen dik insmeren met een speciaal vlekkenmiddel als biotex/shout etc. Even in laten trekken en dan wassen op het wolwasprogramma. Dat is veel effectiever dan gewoon wassen.

Vladja

na
door naataalie - Jan 18, 2011 om 15:16
129 Antwoorden / 20 Vragen
0

dank je voor de tip.

na
door naataalie - Jan 19, 2011 om 13:35
129 Antwoorden / 20 Vragen
0

ik zou toch graag willen weten of ik de jas op bontewas programma kan wassen.
kan iemand mij dat vertellen?

vladja
door vladja - Jan 19, 2011 om 13:46
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Een bontwasprogramma werkt niet met een verhoogd waterniveau en centrifugeert gewoon. Daar zit een groot verschil in met een wolwasprogramma. Mogelijk ook in de temperatuur, als die niet apart instelbaar is. Bovendien draait een bontwasprogramma veel langer dan een wolwasprogramma. Je kan natuurlijk wel hetzelfde wolwasmiddel gebruiken i.p.v. bontwasmiddel (agressiever).

Dan nog heb je geen garantie, dat die mouwen goed schoon worden. Daar helpt alleen apart insmeren met een vlekkenmiddel tegen (manchetten, kragen, vet en andere vlekken voorbewerken, etc,).

Je kan het een keer proberen, maar je neemt een risico. Of echt schoon wordt?

Vladja

soepkiep
door soepkiep - Jan 19, 2011 om 14:42
529 Antwoorden / 75 Vragen
0

dit kan gewoon op een bonte was programma
ik zou het alleen niet op de hoogste toeren zetten met centrifugeren
en de manchetten en kraag doe ik altijd flink in smeren met groenen zeep uit een pot
en je jas komt er als nieuw uit
ik heb er nooit problemen mee gehad

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer