na
door naataalie Dec 23, 2011 om 20:27
Voeding & gezondheid

Croissants maken van bladerdeeg

ik wil met kerst zelf croissants maken, maar die blikjes die open zouden moeten springen (not) en waar je gemakkelijk croissantjes van rolt, die vind ik dus echt niet lekker.
nou kwam ik op internet (weet niet meer waar) een berichtje tegen van iemand die schreef dat je van bladerdeeg ook makkelijk croissantjes kan maken. ik begreep uit het berichtje dat je dan het plakje bladerdaag extra plat moet rollen, dan besmeren met roomboter en daarbovenop weer een platgerold plakje bladerdeeg en dat nog een keer herhalen zodat je laagjes krijgt. dan driehoeken snijden en oprollen en gewoon afbakken als op de verpakking staat, maar....
heeft iemand hier daar ervaring mee?
weet iemand of dit werkt?
en of het lekker is?

25598 16 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

diumenge
door diumenge - Dec 23, 2011 om 20:56
11969 Antwoorden / 15 Vragen
0

Wat je daar beschrijft is de manier om bladerdeeg te maken, dus lijkt me een beetje dubbel op. Het lijkt mij dat croissant deeg ander deeg is dan bladerdeeg.

vladja
door vladja - Dec 23, 2011 om 21:06
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Van bladerdeeg kan je een model maken dat op een croissant lijkt, maar het smaalt niet als een croissant.

Vladja

tenormin
door tenormin - Dec 23, 2011 om 21:26
16847 Antwoorden / 108 Vragen
0

nataalie, wat je beschrijft hoe je het hebt gelezen daar kun je geen croissantjes van maken, hoor. Lijkt dan meer op een dikke gestapelde (misschien crispy) pannekoek. Maar Nigella Lawson heeft op haar site een croissantjes recept en om dat te maken ben je al 45 minuten bezig. Je kunt wel door 2 plakjes bladerdeeg goed uit te uitrollen en er dan de halve maantjes van maken (bestrijken met geklutst eitje) je croissantjes maken. Ongeveer 7 minuten op 180 graden (wel opletten want iedere oventemperatuur is anders). Hoop dat het lukt.

na
door naataalie - Dec 23, 2011 om 21:32
129 Antwoorden / 20 Vragen
0

@vladja

dat vroeg ik mij dus ook al af, de smaak.
volgens mij heb ik het gelezen op een studenten forum oid en die zijn al snel tevreden met een snelle hap natuurlijk.

maar ach, een pakje bladerdeeg en een pakje roomboter kost nog geen E2,- dus ik kan het best proberen, mislukt t dan mislukt t.....

stacey
door stacey - Dec 23, 2011 om 21:41
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

--Over de croissant
De croissant is een opgerold stuk bladerdeeg die in de oven luchtig word.
Het bladerdeeg zijn hele dunne plakje's deeg opelkaar geplakt met boter ertussen vandaar de naam: roombotercroissants. --Bron

abarth
door abarth - Dec 23, 2011 om 21:45
845 Antwoorden / 19 Vragen
0

recepten genoeg op google, ik zou zeggen probeer er een paar uit en kijk welke je zelf het lekkerst vind.

vladja
door vladja - Dec 23, 2011 om 22:19
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Bladerdeeg is de algemene benaming voor een deegsoort, dat uit een heleboel dunne laagjes bestaat, die bij het bakken gedeelte van elkaar los laten, zodat er lucht tussen komt. Dat effect ontstaat door de bereidingswijze van het deeg, nl. allemaal hele dunne laagjes op ekaar gescheiden door flinterdun vetlaagje.

De naam zegt dus niet alles over de smaak van het deeg zelf. Die kan wel degelijk verschillen als ook de manier, waarop de laagjes van elkaar scheiden bij het bakken.

Vladja

na
door naataalie - Dec 24, 2011 om 08:31
129 Antwoorden / 20 Vragen
0

natuurlijk heb ik gegoogled, maar alle recepten die ik kan vinden betreffen recepten die bestaan uit losse ingredienten en daar heb ik geen zin in. dat lukt me gewoon niet, geef ik eerlijk toe. daarom gebruik ik altijd mixen waar je alleen water bij moet doen of evt een ei. die blikjes croissant zijn dus niet lekker en toen ben ik gaan zoeken naar een makkelijk recept.

ik begrijp dat de kassa site gebruikers dus geen ervaring hebben met croissants maken van bladerdeeg. dan zal ik de eerste zijn...ik laat het weten als ik ze gemaakt heb.

na
door natas1209 - Dec 25, 2011 om 09:31
17 Antwoorden / 2 Vragen
0

Misschien moet je dit soort vragen stellen op een site voor recepten en mensen die van koken houden zoals bijv. smulweb.
Een kant en klaar toevoeg mix voor croissant deeg bestaat niet, het maken van croissantjes is liefde werk en een hoop tijd (ongeveer 4 uur) en bladerdeeg is iets heel anders dan croissant deeg, succes met je broodjes

ja
door jans2 - Dec 25, 2011 om 12:45
311 Antwoorden / 4 Vragen
0

Croissants worden gemaakt van GEREZEN bladerdeeg. Het enige verschil is dus de toevoeging van gist.

na
door naataalie - Dec 26, 2011 om 20:32
129 Antwoorden / 20 Vragen
0

ik zou nog even laten weten wat de uitkomst was.....
ze zagen er heerlijk uit, waren goed gerezen, waren heerlijk knapperig, maar smaakten naar bladerdeeg (verassend) en leken kwa smaak totaal niet op croissants.
de bladerdeeg bewaar ik maar voor de appelflappen, sauzijzenbroodjes, worstenbroodjes enz.

vladja
door vladja - Dec 26, 2011 om 20:40
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Ja, dat had ik al verwacht. Jammer.

Vladja

sandrie
door sandrie - Dec 27, 2011 om 12:00
28 Antwoorden / 6 Vragen
0

Wij kopen bij de Jumbo croissants uit de diepvries. Per 10 zijn ze verpakt. Die moet je dan een aantal uur op een bakplaat laten rijzen, als ik naar bed ga haal ik ze uit de vriezer en dan 's morgens lekker afbakken.
Die smaken net zoals de croissants bij de bakker en niet zoals die vieze brooddeeg croissant van die bewuste blikjes waar jij het over hebt.

na
door naataalie - Dec 27, 2011 om 13:22
129 Antwoorden / 20 Vragen
0

@sandrie
bedankt voor de tip, die gaan we dan proberen.

iemand anders nog tips voor lekkere croissants die makkelijk te bereiden zijn?
ik begrijp dat delifrance ook afbakcroissants in de vriezer heeft, iemand die geprobeerd?

tenormin
door tenormin - Dec 27, 2011 om 14:16
16847 Antwoorden / 108 Vragen
0

nataalie, omdat smaken nogal verschillen: waarom niet zelf én bij Jumbo én Delifrance kopen, kun je zelf uitmaken wat je lekkerder vind. Net als bij de oliebollentest (ieder jaar van het Algemeen Dagblad): ik vind de nummer 1 geworden oliebollenbakker niet lekker.

sandrie
door sandrie - Dec 27, 2011 om 14:44
28 Antwoorden / 6 Vragen
0

Ik heb het even nagekeken, de croissants zijn van het merk de diepvriesspecialist van Rijsingen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer