ma
door marwin Aug 30, 2009 om 17:41
Vrije tijd & tuin

Vanaf waar meten

Hallo,


Dit is een vraag voor een buurvrouw. Haar huis ligt lager dan een nieuwbouwhuis naast hun. De buurman heeft een (vrijwel) vlak stuk land. De buurvrouws land loopt schuin naar achter steeds dieper.


Nu willen ze een muurtje tussen de 2 huizen zetten om de grond te keren.  En de buurman wilt daarop nog een hekje. Nou mag een erfafscheiding 2 m hoog zijn. Van waar is dat rekend? Vanaf het diepste deel einde oprit of vanaf de buurman?

4299 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Aug 30, 2009 om 17:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vanaf hey maaiveld dus waar de schutting komt te staan vanuit de bovenkant grond is dus het maaiveld en dan wel met het maaiveld mee dus schuin aflopend.met het maaiveld dus rekening houdend met de buurman diens maaiveld als dust  bij de buurman niet meer dan twee meter hoogte is.


Groet Valerius

ve
door verwijderd - Aug 30, 2009 om 18:41
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


Wij hadden hetzelfde probleem. Hoewel probleem? Wij hebben de maat genomen op het rechte stuk land. Aan de rechte zijde, aan onze kant, hebben we het muurtje [min of meer] ingegraven. Je ziet dan vrijwel geen muurtje maar wel de schutting van 180 die erop staat. Kijk je van de buren uit, het aflopende stuk, dan zie je in feite op het laatst veel stenen  met daarop de schutting van 180. Wij, op het rechte stuk grond hebben de schutting aangevraagd en gebouwd. Was allemaal geen enkel probleem.


Succes, poltol

ve
door verwijderd - Aug 30, 2009 om 21:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De buurman op het hoge deel wilt een schutting of hekje plaatsen maar dan is het bij de buurvrouw op het diepste punt meer dan 2 m hoog. En je snapt daar is de buuf niet zo blij mee

ve
door verwijderd - Aug 30, 2009 om 21:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Marwin,


Snap ik. Laat dan het muurtje met schutting om bv de 180 [=lengte van een schutting] één of twee steen zakken. De muur loopt dan traps gewijs af een de schutting/muur is niet zo massief aan de "lage" kant. Bij de buren komt dan uiteindelijk, op het eind, grond tegen de schutting te liggen. Maar dat is dan niet zo erg, lijkt mij. Zijn misschien beiden tevreden.


Succes, poltol

ve
door verwijderd - Aug 31, 2009 om 13:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

helaas kan dat mooie idee niet want dan zou het muurtje niet alle grond tegen kunnen houden Dat muurtje moet horizontaal gemetseld worden . Op het diepste punt is het muurtje meer dan een meter hoog en dan bij de weg ongeveer een halve meter. Dat muurtje is ook niet het probleem. Er stond al een muurtje. Maar wat mag er boven op. Met een hek is het net een gevangenis

ve
door verwijderd - Aug 31, 2009 om 13:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Marwin,


Maak dan een aflopende schutting/hek op het muurtje. Dat oogt niet zo groot dan. Of zet er struiken voor. Op het hoge deel kleine struiken en naar achter toe steeds grotere.


Vr.gr. poltol


PS: of wil de buuf helemaal niets? Dan moet ze dat tegen haar buren zeggen en niet verder klassineren.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer

ma
martin60 - May 15, 2024 om 11:53
Vakantie & reizen

Geschil met booking.com

Goedenmorgen
Wij hebben in december en januari een trip gemaakt door Spanje en hierbij meerdere malen via booking.com de hotels en appartementen geregeld want je komt bijna niet om ze heen.
Echter bij het boeken van een appartement en de betaling bleek opeens dat ik toen ik daar voor de deur stond ook nog de eigenaar 300 borg moest gaan betalen en maar moest afwachten of die dan de sleut ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer