C.
door C. Koot May 7, 2024 om 11:02
Winkels & webshops

Merkkleding besteld, chinees goed gekregen

Via Bertina moda (of Van Dongen mode) een jas besteld van Gant.
Er komt weken later een jas uit China,  niet de maat en niet met het Gant-logo.
Geprobeerd terug te sturen en geld terug te krijgen, maar zij sparren met allerlei eigen regeltjes,
Heb gemaild dat dat tegen de Europese regels is, maar niets meer gehoord.
Kunt u mij adviseren?

F. Koot
06 [telefoonnummer verwijderd, red.]

846 8 Rapporteer
Mabelle
door Mabelle - May 7, 2024 om 11:04
455 Antwoorden / 1 Vragen
4

Haal je 06 nr. weg!

Mabelle
door Mabelle - May 7, 2024 om 11:07
455 Antwoorden / 1 Vragen
4

Voortaan beter opletten waar je iets online besteld. Je hebt geen merkkleding besteld, dat dacht je. Googelen lijkt zo makkelijk, maar goed googelen kan lang niet iedereen.

Zie het als leergeld, dat je gewoon kwijt bent.

heremietkreeft
door heremietkreeft - May 7, 2024 om 11:13
16885 Antwoorden / 202 Vragen
2

Helaas behoort u tot degenen aan wie de veelheid van waarschuwingen is ontgaan en   kan ik hier helaas niet veel anders mee dan ook u wijzen op de veelheid van waarschuwende info die er al is m.b.t. het nagaan van betrouwbaarheid van webwinkels, bestellen in het buitenland of van goederen die uit het verre buitenland komen, dropshippers etc.  Nogmaals, helaas! Naar alle waarschijnlijkheid: geld kwijt. 

 

Zie dit fragment: https://www.bnnvara.nl/kassa/videos/575869?utm_source=20220109-kassa&utm_medium=email&utm_campaign=Kassa&utm_content=Kassa%20zondagbrief

Zo u tot vermoeden komt dat u wordt/bent opgelicht, doe dan melding bij de politie.

 

Zie verder ACM www.consuwijzer.nl (https://ictrecht.nl/2011/06/20/een-klacht-over-een-webwinkel-ga-naar-consuwijzer/)  Het nagaan of de webwinkel een erkend keurmerk met ook geschillenregeling heeft is hierbij van groot belang. 

 

En zie verder voor nog meer info o.a.:

Bedenktijd: wanneer niet, wanneer wel? | ACM.nl

 https://www.consuwijzer.nl/online-winkelen/ik-heb-online-iets-besteld-maar-krijg-het-niet-geleverd-wat-nu  ; https://www.thuiswinkel.org/consumenten/veilig-online-shoppen/betrouwbare-webshop;   https://www.plusonline.nl/veilig-online/bestellen- 

 

Bekende malafide handelspartijen | politie.nl

 

Online winkelen: wat zijn de regels? onsumentenbond en  https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/dropshipping-hoe-werkt-dat

Bestellen in China: let op de valkuilen | PlusOnline

 

en toch ook de opmerking dat dit de zoveelste keer is dat een vraag als deze resp. een klacht als deze wordt gesteld en dan ook steeds de antwoorden niet (veel)anders zullen zijn.



mahadma
door mahadma - May 7, 2024 om 11:29
11569 Antwoorden / 51 Vragen
0

U heeft besteld bij een dropshipper.

Mabelle
door Mabelle - May 7, 2024 om 12:06
455 Antwoorden / 1 Vragen
1

Van Dongen mode is helaas nog niet offline gehaald. En kijk eens wat voor adres daar staat? Daar is wel een woord Chinees bij.;-)
Voortaan echt beter opletten en zeker niet alleen kijken naar mooie plaatjes en lage prijzen.



marita5
door marita5 May 7, 2024 om 14:42
11534 Antwoorden / 15 Vragen

Deze site is geregistreerd op 8 - 4 - 2024 , in de voorwaarden wordt verwezen naar bertinamoda.com . Toepasselijk recht : wetten van Verenigd Koninkrijk . Elk geschil met betrekking tot niet-contractuele verplichtingen voortvloeiend uit of in verband met deze Servicevoorwaarden, zal worden voorgelegd aan en definitief worden beslecht door arbitrage onder het bestuur van Hong Kong . Negatieve beoordelingen worden niet weergegeven op onze website. Beoordelingen zullen echter worden geëvalueerd en er zal contact worden opgenomen met de persoon die verantwoordelijk is voor de beoordeling om een passende oplossing te vinden. !!! Ook deze site staat vermeldt bij Malafide Handelspraktijken

sira
door sira - May 7, 2024 om 12:35
2362 Antwoorden / 24 Vragen
3

Helaas ook nu verwacht ik dat alle waarschuwingen hier niet zullen gaan helpen.

Bestel nooit bij adverteerders op social media.

In het vervolg wat meer het echte nieuws of consumentenprogramma's volgen i.p.v. Facebook of andere social media. Voor dit soort bedrijven wordt al zeker 9 jaar voor gewaarschuwd en zelfs niet eens af en toe, maar geregeld.

Mabelle
door Mabelle May 7, 2024 om 12:54
455 Antwoorden / 1 Vragen

Waarschuwingen hier helpen ook niet, want de vragenstellers kunnen hun vraag nooit meer terug vinden. Je zit hier in 98% van de gevallen voor Jan met de korte achternaam te reageren.

Ja
door JanvanAlles May 7, 2024 om 14:19
333 Antwoorden / 1 Vragen

Precies, er zijn echt heel veel mensen die de toegang tot internet en met name social media ontzegd zou moeten worden, je kunt zelfs hun hele huis vol plempen met post-its danwel hele muurschideringen met waarschuwingen, helpt geen moer want zelf je verantwoording nemen is heel eng..maar wel kagen en zemelen als het fout gaat en dan heb ik et nog niet eens over op elk willekeurig forum kwistig strooien met je naam, telefoonnummer en adres. Tja.


sira
door sira May 7, 2024 om 14:27
2362 Antwoorden / 24 Vragen

Ik las gisteren nog een artikel in de krant over een dame die al haar spaargeld is kwijtgeraakt.

Ze had op internet een artikel over cryptogeld gelezen en daar haar gegevens achtergelaten. Daarop is ze gebeld, ze moest een rekening in Litouwen openen en al haar geld (ca. € 110.000,-) bij Bunq naar die Litouwse rekening overmaken.
En dat doet men dan ook gewoon. Ze vond dat Bunq had moeten ingrijpen, maar omdat ze alles zelf heeft gedaan, krijgt ze niets vergoed, ook uitspraak van Kifid.
Onbegrijpelijk.

Ja
door JanvanAlles May 7, 2024 om 16:09
333 Antwoorden / 1 Vragen

Tja, als mensen zó dom zijn gun ik ze dat ze alles verliezen zolang wij als maatschappij daar niet voor op hoeven draaien, zo dom, al je geld kwijt en niks meer om van te leven?  Geen uitkering je had immers geld zat, vreet dan ook niet uit de ruif door eigen schuld. En ik hoop dat er dan nimmer ever een gofundme of zulks wordt opgezet voor zulke idioten door andere idioten. Vaak gaan ze ook nog de pers opzoeken om te janken, incusief van die zielig kijkende foto's en zo, je kent het wel. Geeft dit soort idioten gewoon geen podium, nergens en nimmer. Draai op voor je eigen stupiditeit en val een ander daar niet mee lastig.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:07
Huishouden & energie

Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?

Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer

wi
witteke - Mar 5, 2024 om 14:40
Voeding & gezondheid

Extreme tandarts angst

Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry

Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit

Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
... Lees meer