scroogy
door scroogy Nov 17, 2007 om 17:30
Garantie & verzekeringen

Welke verzekering bij verhuur recreatiewoning?

Als particulier ga ik mijn vakantiehuisje verhuren. Het huisje staat op een recreatiepark. Omdat ik een niet collectief verhuurder ben zijn diverse zaken niet geregeld via de VvE, deze maakt verschil tussen (via het park) verhurende en niet verhurende eigenaren.

Nu moet ik mijn aansprakelijkheid verzekeren, stel dat er een dakpan naar beneden komt en er iets of, ergo, iemand onder staat. Of een overschot aan koolmonoxide of een losse terrastegel of ....

Wat voor verzekering heb ik daarvoor nodig, ik denk aan een aansprakelijkheidsverzekering voor huiseigenaren, maar verhuur het. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven ? De verhuur is niet bedrijfsmatig .. 

5346 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Nov 17, 2007 om 17:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag scroogy,


Het is zeker niet mijn bedoeling om met dit antwoord vervelend over te komen, maar ga gewoon met jouw probleem naar een deskundige verzekeringstussenpersoon. Die kan je zonder twijfel van een goed advies voorzien.


Met collegiale groet, Read2.

ve
door verwijderd - Jan 1, 2008 om 13:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Blijkbaar is mijn tussenpersoon geen deskundige, maar dat kun je natuurlijk aan de buitenkant ook niet zien. Volgens deze tussenpersoon heb ik een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven nodig maar zoals jij al opmerkt, ik ben geen bedrijf.

ve
door verwijderd - Jan 1, 2008 om 13:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Thanks Tonnie, ik heb er mijn polis AVP op nageslagen en je hebt helemaal gelijk, het staat er. Zolang ik niet alleen maar verhuur ben ik verzekerd voor afwaaiende dakpannen ed.

ve
door verwijderd - Jan 1, 2008 om 13:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De aansprakelijkheid in de hoedanigheid als particulier wordt gedekt door een gewone AVP, waarbij in de regel ook is meeverzekerd als eigenaar van zowel de eigen woning als een recreatiewoning, mits deze niet uitsluitend voor verhuur wordt gebruikt. Als u er dus met enige regelmaat zelf ook verblijft dan is dat op de AVP gedekt.
Als u uitsluitend de recreatiewoning voor verhuur wilt gebruiken dan is het nodig om een AVB af te sluiten.

ve
door verwijderd - Jan 30, 2008 om 16:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gewoon een aansprakelijkheidsverzekering sluiten voor eigenaars van onroerend goed.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer