sy
door sylvia1982 - 27 Apr 2006 om 08:15
Geldzaken & recht

Hoe veel mogen ze inhouden met een loonbeslag

ik heb een eigen zaak gehad , waardoor ik een schuld opgebouwd heb, doordat ik in een dal ben geraakt en depressief ben geworden heb ik het allemaal laten lopen en gaan, durfde geen brief te openen zelf mn tel niet meer op te nemen, door alle deurwaarders die achter me aan zaten, nu hebben ze beslag gelegd op mijn salaris, ondertussen ben ik zelf na 2 jaar weer erbovenop geklommen en ben nu wel sterk genoeg om alles op te lossen en achteraan te gaan.


ik krijg nu nog maar 500 euro gestord op mn rekening , maar mijn huur is al 400 euro dan nog mn gas en licht en mn geld is op, ik heb nog een auto, mn verz moet ik betalen en moet eten en drinken toch?? ik moet ook nog andere schuldeisers afbetalen maar dat gaat neit op deze manier.. ik bouw nu alleen maar heel veel schulden op ipv af te bouwen. ik wil er graag wat aan doen maar op deze manier weet ik het ook niet meer. k ben getrouwd maar mijn man woont in het buitenland maar heeft geen inkomen.


wie weet of dit allemaal wel mag?? en hoe ik er wat aan kan doen waar ik moet wezen en bij wie.. ??


groetjes


sylvia

3624 18 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

ve
door verwijderd - 27 Apr 2006 om 08:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

meld je bij de schuldhulpverlening in je gemeente, als iemand je kan helpen zijn zij het.


succes en sterkte.

ve
door verwijderd - 27 Apr 2006 om 08:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

enneh, er is zoiets als een beslagvrije voet. hoe die exact berekend wordt weet ik niet, maar ik weet wel dat de berekening bij jou NIET goed is gegaan...


als de rechter eraan te pas is gekomen, en dat zal wel, je zal wel bij verstek zijn veroordeeld en dan is het vonnis "uitvoerbaar bij voorraad",  legt men "maximaal loonbeslag". het is dan aan JOU om aan te geven wat je daadwerkelijke lasten zijn, zodat ze de juiste beslagvrije voet kunnen berekenen.


werkt een schuldeiser daar niet aan mee, dan kan je overwegen de zaak opnieuw bij de rechter aanhangig maken om het ingehouden bedrag te laten aanpassen, maareh...


er staat je nog het één en ander te doen dus...


en dat ga je niet alleen kunnen als ik het zo hoor, dus begin bij de schuldhulpverlening.


nogmaals sterkte en zucces

ve
door verwijderd - 27 Apr 2006 om 11:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

met dank aanvaard ik was nog niet geheel wakker ;)

ve
door verwijderd - 27 Apr 2006 om 12:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hardstikke bedankt.. allemaal.


het eerste wat ik nu straks ga doen is naar het deurwaarders kantoor zelf gaan, kijken of ik er een tussenweg kan vinden. want op deze manier kan ik ook niet doorwerken hier want meot nu geld lenen om op mn werk te komen en dat gaat niet langer. dat ebtekend dat ze dan helemaal niks meer hebben. dus hoop dat ik iets met ze kan regelen


 


heb al uitgezocht dat eten en gas en licht t onder :"luxe uitgave" vallen. daar hoeven ze totaal geen rekening mee te houden ik vind dit eigenlijk echt belachelijk.


 


 

ve
door verwijderd - 27 Apr 2006 om 12:47
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Asl er llonbeslag is gelegd door een deurwaarder, dan zal je werkgever daar van op de hoogte zijn. Hij moet immers gelijk inhoudingen doen op je salaris. In eerste instantie word bij een loonbeslag je VTLB vastgesteld op 90% van de bijstandsnorm. Aangezien de bijstandsnorm € 571 per maand is, krijg je daar 90% van.


Wat je moet doen is bij de deurwaarder die beslag heeft gelegd een inkomsten en uitgavenformulier vragen. Op basis van de door jou verstrekte gegevens zal een herberekening plaatsvinden en zal je wel wat meer overhouden. Uiteraard afhankelijk van wat je inkomsten zijn. Hou er wel rekening mee dat als de herberekening heeft plaatsgevonden het nog geen vetpot is.


Als er verschillende deurwaarders voor verschillende schudeisers zijn, dan moet je deze verwijzen naar de deurwaarder die als eerste beslag op je loon heeft gelegd.  Zolang jij geen aktie kan ondernemen om betalingsregelingen te treffen met diverse schuldeisers, dit omdat je nu geen aflossingcappaciteit meer hebt door het loonbeslag, zullen je schulden alleen maar blijven groeien. Kosten en rente lopen nu eenmaal gewoon door.


Wat misshien nog wel belangrijker is, is hoe ben je getrouwd? Op huwelijkse voorwaarden (HV) of in gemeenschap van goederen (GvG)? Waar of bij wie heb je schulden? Voor sommige schulden ben jezelf aansprakelijk, voor andere jij en je man. Dit zal je moeten late uitzoeken.


Het meest vestandige is om hulp te zoeken bij de schuldhulpverlening bij de gemeente waar je woont. Ga niet in zee met particculiere bureautjes of iets dergelijks. Dat levert vaak meer ellende op dan oplossingen.


Dn nog een kritische noot................ Dat je een auto hebt heeft een deurwaarder niks mee te maken. In het ergste geval word in in beslag genomen, verkocht en de opbrengst gaat naar de deurwaarder. Het enige wat belangrijk is voor een deurwaarder en waar hij zich wettelijk aan moet houden is dat hij de kosten voor huur / hypoteek, ziekenfonds en je VTLB meeneemt in zijn berekening. Hoeveel leefgeld( geld wat je vrij te besteden hebt) je overhoud en hoe je het besteed zal hem een zorg zijn. Van dit geld moet je eten, drinken, telefoon, internet etc betalen. Aan jou dus de keuze hoe je het besteed.

ve
door verwijderd - 27 Apr 2006 om 12:47
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

enneh, er is zoiets als een beslagvrije voet. hoe die exact berekend wordt weet ik niet, maar ik weet wel dat de berekening bij jou NIET goed is gegaan...


Dit gebeurt op basis van het "Recofa-Model"  http://www.wsnp.rvr.org/download/rekenmethode_2006_1a.xls


als de rechter eraan te pas is gekomen, en dat zal wel, je zal wel bij verstek zijn veroordeeld en dan is het vonnis "uitvoerbaar bij voorraad",  legt men "maximaal loonbeslag". het is dan aan JOU om aan te geven wat je daadwerkelijke lasten zijn, zodat ze de juiste beslagvrije voet kunnen berekenen.


De rechter is er sowieso aan te pas gekomen en niet "als", anders kan er geen beslag gelegd worden. De rest klopt.


werkt een schuldeiser daar niet aan mee, dan kan je overwegen de zaak opnieuw bij de rechter aanhangig maken om het ingehouden bedrag te laten aanpassen, maareh...


De schuldeiser is in dit soort zaken een derde partij. De schuldeiser heeft niet voor niets de zaak uit handen gegeven en word in deze dus behartigd door de deurwaarder / incassobureau.


Gewoon ff wat aanvullingen ;)

ve
door verwijderd - 07 May 2006 om 22:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Misschien wat laat maar in dit geval rpfaas volgend: ga zo snel als mogelijk naar de sociale dienst in uw gemeente voor schuldhulpverlening. Ondanks het andere zeer perfecte antwoord verreweg het beste wat u kunt doen en a.u.b. schaamt u zich er niet voor. Zonder die hulp komt u er m.i. niet uit.

ve
door verwijderd - 08 May 2006 om 14:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi,


 


Het is misschien niet de makkelijkste weg, maar wel de slimste. spreek uit ervaring, meld je aan bij schuldhulpverlening die bij uw gemeente hoort. Zij kunnen vaak gelijk contact leggen met de deurwaarders en misschien zelf wel eea voorlopig stopzetten zodat zij uw situatie inzichtelijk kunnen maken en en passende regeling treffen met de schuleisers.


Heel veel succes!!


 

ve
door verwijderd - 09 May 2006 om 09:32
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De vraag is al beantwoord, dus daarover niets ter aanvulling.


Wel: er is niet altijd een rechter nodig voor een loonbeslag. Sommige schuldeisers hebben deurwaarders in dienst die zonder tussenkomst van de rechter beslag kunnen leggen, zoals de Belastingdienst, het Water- of Zuiveringsschap.


Eén advies (toch nog): ga naar de schuldhulpverlening in uw gemeente (Gemeentelijke Kredietbank bijvoorbeeld - of de afdeling Sociale Zaken), maak een afspraak, en hoor wat er van u verlangd wordt als u in een schuldregeling in wilt.


Ga niet naar particuliere initiatieven. Op z'n best zijn dat goedwillende amateurs, op z'n slechtst tillers.

ve
door verwijderd - 10 May 2006 om 21:00
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Cloud, chapeau, geheel gelijk, belastingdienst en andere overheidsinstellingen  kunnen zonder bevel van rechtbank actief zijn inzake invordering.

ve
door verwijderd - 28 Jun 2008 om 11:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Jullie zeggen wel zo makkelijk naar de gemeente gaan en die helpen je wel. Nou sorrie maar als je schulden te hoog zijn dan laten ze je in de kou staan. En ik ben ook wel met jullie eens dat er malafide hulp bureau's zijn. Maar bij ons is het nu ook heel dieptriest want ze zijn heel ver over de beslagvrije voet gegaan. maar jah hoe kom je er achter tot hoe ver ze kunnen gaan.

ve
door verwijderd - 28 Jun 2008 om 16:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een item van drie jaar geleden, maar o.k.:


Er zijn verschillende websites waarop je kunt berekenen of ze niet teveel van je nemen. Zoals passade.nl (ga naar bereken je recht) en op de website van rvr.org (raad voor de rechtsbijstand) staat ook wat.


Uit m'n hoofd gezegd: voor een alleenstaande geldt een standaard beslagvrije voet van 794 euro, die nog gecorrigeerd wordt adh van hoogte huur, huur/zorgtoeslag, ziektekostenpremie. En als je het zelf niet weet, kun je naar een sociaal raadsman/vrouw, sociale advocatuur of zoiets om na te laten rekenen of het nou allemaal wel klopt.


Als je trouwens niet reageert op de brief van een deurwaarder, dan mag deze de beslagvrije voet (BVV) halveren. Dat wil zeggen dat de beschreven alleenstaande niet 794 euro mag houden, maar slechts 397 euro om van te leven. Ben je onvindbaar of woon je in een buitenland (met NL inkomsten uiteraard) dan is de BVV nul euro.


Maar waar het om gaat: zoek professionele hulp. Bij een Kredietbank kun je terecht en anders weten die waar je je moet melden. En hou je aan de te maken afspraken! Schuldeisers moeten geld kwijtschelden, soms heel veel, dus die mogen op z'n minst van iemand verlangen dat die zich aan afspraken houdt. En natuurlijk is dat allemaal heel zwaar en moeilijk, maar je krijgt hier in NL tenminste een fatsoenlijke kans, die je in andere landen helemaal niet krijgt.


Sterkte.

ve
door verwijderd - 28 Jun 2008 om 16:56
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik vergeet nog ff:


Een kredietbank helpt wel. Er bestaat niet zoiets als "teveel schuld". Wel lastige schulden/schuldeisers. Zoals: boetes (strabis met name, oftewel boetes bij strafzaken - zoveel euro of vervangende hechtenis). Andere boetes tot maximaal 500 euro. Hypotheekschuld (daar staat bezit tegenover, dus eerst uitwinning van de zekerheid oftewel verkoop zoals dat mooi heet). Of teruggaaf op krediet gekochte spullen.


Was dat het probleem niet, dan moet u de wettelijke schuldsanering en dan bepaalt niet een schuldeiser maar de rechter-commissaris of u tot de WSNP regeling toegelaten wordt of niet. De rechter bepaalt, en niet de Kredietbank/gemeente, schuldeiser of u!


Mogelijk bent u met een kluitje in het riet gestuurd door een luie ambtenaar maar dat hoeft u niet te pikken. Ook dan naar een sociaal advocaat of raadsman!

ve
door verwijderd - 29 Jun 2008 om 11:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De vraag dateert uit 10 mei 2006 en vraagsteller zal dus al lange tijd genoeg weten.

ve
door verwijderd - 29 Jun 2008 om 11:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De oorspronkelijke vraag is inderdaad van een poosje terug, maar de laatste uit juni 2008......

ve
door verwijderd - 29 Jun 2008 om 11:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gerrit,

Christa2008 stelt (half) een nieuwe vraag gekoppeld aan dit oude item. Het gaat dus niet om de oude vraagsteller.

Vladja
ve
door verwijderd - 29 Jun 2008 om 11:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

christina@ als u een nieuwe vraag wilt stellen is het niet zo handig om dat te doen bij een andere vraag die al 2 jaar oud is. Veel van de eerdere beantwoorders zullen de vraag afgeschakeld hebben en is uw "bereik"dus niet zo groot. Het is dan beter een vraag geheel apart en nieuw te stellen met eventuele verwijzing naar de oude.

ve
door verwijderd - 29 Jun 2008 om 11:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Door goed navraag te doen naar de "spelregels" en zonodig dat na te vragen bij de Sociaal Raadsman of Sociaal Raadslieden in uw Gemeente.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ke
keesl - 30 Apr 2016 om 01:14
Voeding & gezondheid

Zwart/grijs brandhout

Achterburen gebruiken zwart/donkergrijs brandhout voor de kachel. Ik vroeg me af of dit wel geschikt hout is voor de houtkachel? Durf het niet direct te vragen of dat wel snor zit. Kon op Google niets vinden hierover. Of kun je dat niet bijvoorbaat zeggen aan het kleur hout wat iemand gebruikt voor de kachel? Lees meer

ge
geertje03 - 30 Apr 2016 om 01:58
Geldzaken & recht

CONTACT MET KASSA

HALLO 
ZIT IK HIER BIJNA EEN UUR EEN BRIEF OP TE STELLEN WILDE HEM PLAATSEN IN RECHT STAAT ER KAN NIET EN WEG IS MIJ VERHAAL KUNNEN JULLIE DEZE TERUG VINDEN GR GEERTJE JANSEN Lees meer

Ma
Marjie - 30 Apr 2016 om 01:32
Elektronica & tv

Mijn printer doet het is canon mg 2950 gekocht 13-11-2015

Beste mr/mevr
Ik wel vragen of gransi po printer is
wat mij printer doet het niet en is nieuw zoals ik het gekocht hebt


Lees meer