nirak888
door nirak888 Nov 23, 2013 om 20:19
Geldzaken & recht

Huurtoeslag

Iedere maand wordt mijn huurtoeslag met mijn huur verrekend.
Nu zag ik een paar dagen geleden dat mijn huurtoeslag op mijn eigen rekeningnummer gestort is.

Na een telefoontje met de belastingtelefoon, wist men mij alleen maar te vertellen dat er per december een nieuwe wetswijziging omtrent de huurtoeslag in het leven is geroepen.
Op mijn vraag waarom ik niet daarover ingelicht ben, kreeg ik te horen dat ik maar even op www.toeslagen.nl moest kijken en idd daar stond een klein berichtje dat men de huurtoeslag voortaan op eigen rekening krijgt gestort.

Ook gaf mijnheer nog even aan, dat we ergens in december wel een brief zouden krijgen. ( alsof mijn iedere dag op www.toeslagen kijkt.)

Nu heb ik van mijn zus gehoord dat bij haar wel de toeslag van haar huur is afgehaald.

Ik volg alle actualiteiten programma's maar ik heb er nooit iets over gehoord en bij navraag , niemand uit mijn omgeving.

Heeft iemand hier een verklaring voor? Ik weet het gewoon even niet meer.

P.s Het zou op deze manier veiliger zijn, Ik zie het verschil niet. Behalve dan dat mijn huurtoeslag nu 10 tot 11 dagen eerder betaald wordt, vind ik het niet veiliger worden.

1034 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Nov 23, 2013 om 20:27
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

De belastingdienst wil de toeslagen allemaal op één nummer en alleen op naam van de rechthebbende gaan uitkeren, om fraude te voorkomen.

Toeslagen worden altijd vooruit in ongeveer de derde week van een maand uitgekeerd. Dus u krijgt het op tijd binnen.

tijger1
door tijger1 - Nov 23, 2013 om 20:29
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Uw zuster zal de huur van december nog niet betaald hebben. Dus zij moet ook maar even op haar bankrekening kijken.

valerius-2
door valerius-2 - Nov 23, 2013 om 22:12
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

Volgens mij heb ik toch al een keer vernomen dat het voor 2014 zo zou gaan. Het kwam na de tijd dat er zoveel fraude geweest is. Maar het was geen aparte mededeling. Het zat in het totale rapport.

mahadma
door mahadma - Nov 24, 2013 om 01:39
11559 Antwoorden / 51 Vragen
0

P.s Het zou op deze manier veiliger zijn, Ik zie het verschil niet. Behalve dan dat mijn huurtoeslag nu 10 tot 11 dagen eerder betaald wordt, vind ik het niet veiliger worden.

Gewoon, als de toeslagen binnenkomen, direct overmaken naar je verhuurder/zorgverzekering. Dan kan je het niet meer uitgeven als je dat veiliger vindt. De veiligheid is dat het altijd aan de aanvrager wordt betaalt en er dus niet op een andere naam (die kàn frauderen) terecht komt. Eigenlijk wel logisch.

fi
door fisbel - Nov 24, 2013 om 03:02
851 Antwoorden / 3 Vragen
0

Rekeningnummer
U krijgt uw toeslagen uitbetaald op het rekeningnummer dat u aan ons hebt doorgegeven. Vanaf 1 december 2013 mag dat nog maar 1 rekeningnummer zijn. Dit rekeningnummer moet op uw naam staan. Krijgt u kinderopvangtoeslag? Die kunt u in sommige gevallen laten overmaken aan de kinderopvang

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De informatie van hierboven is van de Belastingdienst. Al langer dan een jaar is bekend dat alle toeslagen op 1 rekeningnummer uitbetaald gaan worden. Dit heeft natuurlijk nogal wat voeten in de aarde (administratieve consequenties). Een gesignaleerd probleem is dat de uitbetaling van de huurtoeslag aan de woningbouwvereniging dan niet meer mogelijk zou zijn. Hier zijn de laatste woorden nog niet over gezegd. Er is ondanks de nieuw ingevoerde regeling per 1 december 2013 de mogelijkheid voor de woningbouwvereniging tot continuering van het storten van de huurtoeslag op de rekening van de woningbouwvereniging. Maar dat heeft nogal wat haken en ogen. Leest u zelf hier de informatie van woningbouwvereniging Aedes. Woningbouwverenigingen kunnen zelf kiezen voor 1 van de varianten genoemd in de link.

de eelco
door de eelco - Nov 24, 2013 om 10:04
607 Antwoorden / 92 Vragen
0

ik krijg nu al zo,n 7 maanden regelmatig post dat me huurtoeslag niet meer direct naar de verhuurder gaat

ltmvz
door ltmvz - Nov 24, 2013 om 10:29
949 Antwoorden / 18 Vragen
0

Volgens mij is de verhuurder degene die u op de hoogte zou moeten brengen van deze wijziging.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

pa
paulinarij - May 9, 2024 om 17:00
Voeding & gezondheid

Is botox gevaarlijk voor rimpels

Is botox voor rimpels ongevaarlijk en hebt het nadelen Lees meer

Td
Tdkort - May 9, 2024 om 14:36
Geldzaken & recht
Vacatures met dezelfde tekst en salaris, maar op 39 verschillende locaties?

Vacatures met dezelfde tekst en salaris, maar op 39 verschillende locaties?

Receuiters die willen zoveel mensen bij zich laten aansluiten voor hun verdienmodel bij bedrijven. Maar is het toegestaan om mensen te lokken met "nep-vacatures"? Bij Synsel Techniek staat slechts 39 keer de vacature (chemisch) procestechnoloog met dezelfde vacaturetekst en salarisindicatie, met enkele kleine veranderingen om ze "uniek" te maken. Zouden 39 bedrijven in heel Nederland toevallig pre ... Lees meer