br
door brietjj Aug 20, 2011 om 00:24
Geldzaken & recht

Rijsschool komt afspraken niet na

Hallo,

Eerder deze week heeft een vriendin van mij zich aangemeld bij een rijschool.
Er waren gekke dingen en ze heeft erg spijt dat ze het contract heeft getekend. De rijschool wilde dat ze meteen het contract tekende in de auto en ze moest in de auto al een lespakket kiezen, ze mocht het niet eerst thuis rustig bekijken.

Verder is het probleem dat ze alleen op vrijdag kan rijden, dit heeft ze eerder aangegeven, daarbij heeft ze verteld dat het heel misschien ook op woensdag kon maar later bleek dit niet te kunnen.

Het probleem is echter dat ze het geld al betaald heeft en dat de rijschool niet op vrijdag kan omdat deze dan in een andere regio rijd. Wel in het contract staat aangegeven dat ze van maandag t/m vrijdag les kan krijgen.

Kan zij haar geld terug krijgen ook al heeft de rij-instructeur gezegd dat hij het niet doet en staat zij hiermee in haar recht?
En gaat hij hiermee dan ook een contractbreuk aan?

Dank u wel

Met vriendelijke groet,
Brigitte

1307 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

wa
door walterw - Aug 20, 2011 om 10:49
24 Antwoorden / 0 Vragen
0

Toen zij vertelde dat ze alleen op vrijdag kon, wat was daarop de reactie van de instructeur?
Als hij gezegd heeft dat dit geen probleem is, heeft hij haar onder valse voorwendselen het contract laten tekenen.
Dan staat zij in haar recht.

Maar stel nou dat hij niet gezegd heeft dat ze alleen op vrijdag kan, wordt het weer een stuk lastiger.
'Spijt' is geen reden om onder het contract uit te komen.

Het zal sowieso lastig worden, want als hij mondeling toezeggingen gedaan heeft, wordt het zijn woord tegen het hare, ondanks dat mondelinge afspraken ook rechtsgeldig zijn.

Er staat weer wel dat ze van maandag t/m vrijdag les kan krijgen. Dus als de rijschool vrijdags niet doet, is in mijn ogen wanprestatie van de rijschoolhouder.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ma
martin60 - May 15, 2024 om 11:53
Vakantie & reizen

Geschil met booking.com

Goedenmorgen
Wij hebben in december en januari een trip gemaakt door Spanje en hierbij meerdere malen via booking.com de hotels en appartementen geregeld want je komt bijna niet om ze heen.
Echter bij het boeken van een appartement en de betaling bleek opeens dat ik toen ik daar voor de deur stond ook nog de eigenaar 300 borg moest gaan betalen en maar moest afwachten of die dan de sleut ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 6, 2024 om 22:11
Huishouden & energie

Liander wil mijn meter vervangen

Ik kreeg vorige week een brief van Liander dat ik mijn huidige goed funtionerende meter voor de stroom moet vervangen vanwege een vage wet .

Ben ik verplicht om dit op te volgen of probeert Liander via druk en halve leugens die nieuwe meter geinstalleerd te krijgen ? Lees meer