ve
door versluis129 Mar 28, 2008 om 13:21
Geldzaken & recht

Verandering van werktijden

Ik ben werkzaam als Ambulant Begeleider van mensen met een verstandelijke beperking.Het betreft hier dus wisselende hulpvragen.Mijn werkgever neemt nieuwe clienten aan en gaat daarna bekijken hoe de hulpvraag in is te passen in het team.Hier gaat mijn vraag ook over.Wij werken in diensten volgens een vast rooster.Er ontstaat nu echter een verandering van diensttijden.Dit brengt nogal forse verchuivingen van de werktijden met zich mee.


Voor mij geen probleem op dit moment dacht ik, er is n.l een clausule in mijn kontrakt waar in staat dat ik 3 maanden doch uiterlijk 2 maanden voor de verandering op de hoogte gesteld moet worden door mijn leidinggevende. Mijn veronderstelling is dus:over 2 maanden vanaf het moment dat ik op de hoogte gebracht ben ga ik pas die andere tijden werken.


Nee, zegt de werkgever, we willen dat je het per direkt doet.


Is dat juridisch gezien zo?

275 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Mar 29, 2008 om 01:23
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag Versluis,

In het contract staat dat u uiterlijk 2 maand voor de verandering ingaat, u op de hoogte gesteld moet worden door de leidinggevende. Er staat niet bij dat dit schriftelijk dient te gebeuren. Dan mag dit mondeling. Als u dit 2 maand geleden terloops is gezegd dan kan dit voldoende zijn en hebt u daar aan te voldoen.

Is er nooit tot nu gewag van gemaakt, dan kan het pas over 2 maand werkzaam zijn.

Nu wil men dat u er nu al aan voldoet.
Als het geen probleem voor u is, kunt u even (schriftelijk) op de clausule wijzend stellen dat u in voorkomende gevallen toch graag hebt dat de leidinggevende zich aan deze clausule houdt die toch niet voor niets opgenomen is,  omdat u ook een privéleven hebt en zaken moet regelen.

Als u op de letter dwars gaat liggen, kan u dat ooit voor de voeten lopen. Uw coöperatie zal hopelijk op hoge prijs gesteld worden.

Hardware ERror MAN.



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer