mi
door mike73 6 jun. 2008 om 08:45
Geldzaken & recht

Wat gaat de lange termijn rente doen??

Dag beste mensen,


Ik heb met mijn vriendin net een huis gekocht. We hadden allebei (los van elkaar) een rabo verhuishypotheek, en hebben een mooie overwaarde op onze verkochte appartementen. Onze gezamenlijke hypotheek voor het nieuwe huis gaat omlaag. De vraag is welke hypotheek kunnen we het beste aflossen? Zij heeft 3,5 % (194000) tot 1 jan 2012, en ik heb 4,6% (136300) tot 1 juli 2017. Welke is het slimste om af te lossen? Die van haar deels aflossen biedt op lange termijn meer zekerheid, echter worden de maandlasten hoger. Die van mij aflossen resulteert nu in lagere maandlasten,echter als haar hypotheek afloopt moet daar misschien een dure hypotheek voor terugkomen. Wat is een realistische inschatting van de hypotheekrente over 3,5 jaar? 2,3,4,5,6,7,8 %? Hoe groot is de kans dat de aftrek wordt afgeschaft? Wie helpt mij?


groet mike     

270 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

ve
door verwijderd - 6 jun. 2008 om 09:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

mike73,


Omtrent de hoogte van hypotheekrente op langere termijn valt natuurlijk niets zinvols te zeggen, zelfs niet door de zgn. adviseurs. Rente is namelijk sterk afhankelijk wat er in binnen en buitenland (terrorisme, olieprijzen, politieke situaties e.d.) gaat gebeuren, een voorspelling doen is dus koffiedik kijken.
Wat betreft afschaffen van hypotheekrente aftrek kan je er wel vanuit gaan dat dit (als dat al plaats vindt) geleidelijk aan zal gebeuren en waarschijnlijk alleen voor de nieuw af te sluiten hypotheken. Zou dit namelijk voor de oude gevallen ook gebeuren dan wordt een groot gedeelte van de huiseigenaren in Nederland is (te) grote problemen gebracht.


Met vriendelijke groet,
Willem

ve
door verwijderd - 6 jun. 2008 om 14:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

renteontwikkelingen op langer termijn zijn niet te voorspellen. Dus altijd kiezen voor de hypotheek met de laagste rente. Optie is het verschil apart wegzetten en hiermee een buffertje opbouwen voor een eventuele renteverhoging in de toekomst. Overigens is het verschil niet zo groot want er is ook nog renteaftrek (belasting). Overigens zou ik wel de renteontwikkeling goed blijven volgen. Meestal kan je in het laatste jaar zelf het moment bepalen om de hypotheek met de dan geldende rente af te sluiten


 

ve
door verwijderd - 6 jun. 2008 om 14:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De oplossing lijkt mij redelijk simpel!


3,5% Rente betalen MAN ik wou dat ik dat had kunnen regelen, hoe heeft ze dat voor elkaar gekregen???
3,5% Werkt ze bij de Rabo of zo? Moet je NOOIT aflossen. NOOIT.


Ga naar de Credit Europe bank en vang 5% rente op je geld, betaal er vervolgens vrolijk 3,5% van aan de rabobank en steek 1,5% in je zak. Daarmee heb je tot 2012 1,5% van 194000 euro = 2.910 euro aan "gratis" geld per jaar.


Door met dit gratis geld je 4.6% te betalen word je netto rente voor die 4.6% verlaagd naar 4.6% van 136300 = 6270 - 2910 = 3360 => 2.5% rente.
Geld verdienen op de korte termijn en zekerheid voor de langere termijn.


Zo dat is even 3000 euro verdient over 4 jaar = 12000 euro. Kunt U even 25% "vinders premie" storten op.....

ve
door verwijderd - 6 jun. 2008 om 14:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste mike,


Elk nu gegeven antwoord is in principe fout. Want alles uit het verleden geeft geen garantie voor het heden, of de toekomst. Jullie zullen zelf moeten uit vinden, eventueel met hulp van de RABO, wat het slimste is. De maandlasten schelen niet zoveel. De looptijd van de "dure lage" hypo is nog bijna 9 jaar. Met de huidige stand van zaken niet verkeerd. Dan moet wel de "hoogste goedkoopste" afegereknd worden. Als jullie het geld ervoor hebben is het natuurlijk handig om nu de maandlasten omlaag te brengen. Daar heb je immers "langer" plezier van. De rente zal wel heel langzaam gaan stijgen. Brandstof en voedselprijzen zijn reeds voor gegaan. Rente volgt op afstand, maar volgt wel. En onderhandel eens met de RABO. De lokale RABO managers zijn vaak bereid om mee te werken aan niet gangbare oplossingen. Wij zijn zo aan een 20 jarige, met vaste rente, hypo gekomen. Eigen geld ingebracht, van vorig huis, de oude hypo niet verlengd. Dus een hele nieuwe, maar wel heel lang vaste rente. Dus volg je gezonde verstand en ga ervan uit dat alles wat jullie nu doen later fout zal blijken te zijn. Maar kijk naar nu. Gebruik je verstand. Maak de lasten zo laag mogelijk. En, luister niet naar vrienden die achteraf veel betere oplossingen wisten. Daar heb je echt helemaal niets aan.


Vr.gr. poltol

ve
door verwijderd - 6 jun. 2008 om 22:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

als je de variabele rente over langere tijd bekijkt is dat altijd het beste geweest gemiddeld maar heb je een zwakkemaag zet hem dan voor bv 10 jaar vast want binnenkort stijgt de rente echt wel. extreem veel lager als nu zal zeker niet gebeuren. zeker nu de inflatie de kop op steekt. dan zit u gemiddeld toch redelijk met zekerheid

ve
door verwijderd - 6 jun. 2008 om 22:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag mike73,


Naar mijn mening is de beste regeling: je schulden op een zo kort mogelijke termijn afbouwen. Hoe groot de kans is dat de aftrek wordt afgeschaft, is koffiedik kijken. Die kans is tot 2011 nihil en daarna mogelijk op termijn. Te denken valt dan aan een soort sterfhuisconstruktie, waarin er een geleidelijke afbouw wordt aangehouden van minimaal 20 jaar. Zou dat niet gebeuren dan is de economische schade niet te overzien en daar zit niemand op te wachten.


Met vriendelijke groet, Read3. 


 

ve
door verwijderd - 7 jun. 2008 om 15:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mike,
Wellicht een teleurstelling, maar je zult bij de verkoop van de appartementen beide hypotheken moeten inlossen. Je mag alleen de voorwaarden van de geldlening, zoals rentestand en rentevastperiode meenemen.

Aangezien jullie ook met de bijleenregeling te maken krijgen, moeten jullie dus beide overwaarden in het nieuwe huis investeren. Neem dat ook mee in de berekening.Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

eekje0 - 27 mei 2017 om 00:45
Winkels & webshops
Post.nl belazerd de boel

Post.nl belazerd de boel

ik heb een tracking gevolgd van een belangrijk pakket die maandag  22 mei geleverd zou worden tussen 11.00/13.30 uur
ik heb gewacht tot bijna half 5 en nog eens geprobeert te volgen, stond er ineens dat wegens omstandigheden het pakket vertraagd was en nog bezorgd kon worden tot 21.30 uur.
ik persoonlijk gechat met post.nl en die keek alles na, kwam goed zei die.
ok 22.00uur nog nik ... Lees meer

Co
Cor Kwakkel - 24 mei 2017 om 17:13
Auto & vervoer

Snelheid Speed pedelec.

Beste Lezer,

Mijn speed pedelec, een Gazelle Cityzen speed rijd gps gemeten 40 kilometer per uur. er word her en der geadverteerd door gazelle dat de speed pedelec 45 kilometer per uur zou halen, in de echte wereld werkt dit dus niet.

Op zich is het geen probleem, maar ik heb vandaag het gele kenteken binnen gekregen , en volgens de wet is mijn speed pedelec nu een brommer en ... Lees meer

Ka
Kate2310 - 25 mei 2017 om 10:23
Winkels & webshops

Wat te doen indien bestelling webshop niet aankomt?

Ik heb een week geleden een dure stijltang van CHI besteld op de website www.haarfabriek.be dat onderdeel uitmaakt van www.dutchhairshop.nl lid van Thuiswinkel.org. Op de website garanderen ze dat indien de bestelling voor 22 uur besteld is deze die dag nog verzonden wordt met Post.NlL. Ik heb nog steeds niets ontvangen. Wanneer ik hun probeer te bereiken krijg ik te horen dat ze telefonisch en pe ... Lees meer