anonimus
door anonimus Jun 24, 2017 om 10:22
Geldzaken & recht

Worden we aan het lijntje gehouden of niet?

Dit is een beetje ingewikkeld probleem.
In 2014 is onze sociale huurwoning gerenoveerd tot een 0 op de meter woning.
We kregen zwart op wit gesteld......de garantie dat de woonlasten niet zouden veranderen en er geen verschil zou zijn na de renovatie.
In 2014 was er nog GEEN sprake van EPV (Energieprestatie vermogen) dat was nog in ontwikkeling en men moest de regelgeving nog instellen.
De woningbouw heeft toen een "Energiedienst" ingesteld en voor iedere bewoner een individuele berekening gemaakt op basis van 3 jaarafrekeningen van het energiebedrijf.........en dit bedrag moest als apart bedrag afgedragen worden aan de woningbouw naast de huur en servicekosten.
De rekening van het energiebedrijf zou komen te vervallen.
Met ingang van Mei dit jaar introduceert onze woningbouw onder het mom van een "Administratieve wijziging" nu de EPV.
Geen probleem.........maar het toegestane bedrag is aanzienlijk LAGER dan wat we vanaf de renovatie aan de woningbouw betaald hebben.
Om het "gat" te dichten wat er voor de woningbouw nu ontstaan is.........verhoogd men met 30 euro de huur......NOG VOOR 1 Juli wanneer er nog eens 1½ procent overheen komt.
Het is ons bekend dat na renovatie de huur verhoogd mag worden maar dat moet dan gebeuren binnen 2 of 3 maanden........en NIET na 2½ jaar.
Door de extra verhoging van 30 euro VOOR 1 juli.......hebben wij nu te maken met een totale huurverhoging van 8½ procent.
Wij hebben daar bezwaar tegen aangetekend en hebben dit schriftelijk gedaan.
We betalen gewoon de oude huur........+ sevice kosten.......en de EPV.......echter de 30 euro verhoging niet omdat deze verhoging naar ons idee onrechtmatig is.
In juli wordt de OUDE HUUR gewoon met 1½ procent verhoogd.....en betaald......alleen de 30 euro verhoging NIET.
Omdat er nog geen jurispudentie is m.b.t. EPV is het een lastig probleem. Huurcommissie heeft nog geen ervaring......Juridisch Loket niet........Woningbouw niet.........enz.
Woningbouw heeft het bij de eigen juriste neergelegd........maar we horen of zien NIETS....
Toch zal er een uitspraak moeten komen........het voelt zeer onaangenaam zo in de lucht te hangen......
Wel hebben we voor alle zekerheid de 30 euro gereserveerd.
Lopen we risico op huisuitzetting of als wanbetaler te boek te staan? Wordt dit dan gezien als achterstallige huur?

915 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Cookies
door Cookies - Jun 24, 2017 om 10:39
13336 Antwoorden / 36 Vragen
0

Op deze site http://www.rvo.nl/onderwerpen/duurzaam-ondernemen/gebouwen/wetten-en-regels-gebouwen/energieprestatievergoeding vind je veel informatie over de EPV. Klik ook de links aan in het betreffende artikel.

O.a. staat in bovengenoemde link: 

Bezwaar EPV


Is een huurder het niet eens met de voorgestelde vergoeding van de verhuurder? Of vindt hij dat de woning onvoldoende energie opwekt? Dan kan de huurder bezwaar maken bij de verhuurder. Misschien worden zij het samen niet eens. De huurder kan het geschil dan aan de huurcommissie voorleggen. Geeft de huurcommissie de huurder gelijk? Dan hoeft de huurder een lagere RPV of geen EPV meer te betalen aan de verhuurder.

 

tijger1
door tijger1 - Jun 24, 2017 om 10:53
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Zo gauw wordt u niet uit uw huis gezet hoor. En als die € 30 verhoging echt als tussentijdse extra huurverhoging is aangekondigd, zitten ze volgens mij al helemaal fout.

Wel verstandig dat bedrag te reserveren.

Ik mag toch ook aannemen dat u met uw buren gezamenlijk optrekt tegen de wbv? Staat u in ieder geval sterker.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

re
reuben748 - May 20, 2024 om 15:19
Huishouden & energie

Koken op gas of inductie

Dear forum members,

A new kitchen is going to be built, but now I am faced with the following ..............what should I choose?
Currently cooking on gas here, but you hear so much about cooking on induction. I have delved into it as much as possible (as far as possible). 
Intellectually I  should choose induction , but I'm dreading it. You hear so many contradictions an ... Lees meer

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer