rb
door rbuisman Feb 20, 2008 om 12:34
Huishouden & energie

Voegen verwijderen

Hallo!


 


Ik wil enkele vloertegels in de gang vervangen waar scheuren in zitten. Om te voorkomen dat er meer tegels sneuvelen wil ik eerst de desbetreffende voegen er tussen uit halen. Heeft iemand een goede tip hoe dit het makkelijkste kan. Eventueel koop ik er specifiek gereedschap voor. Is altijd nog goedkoper dan iemand laten komen. :)


 


M.v.g.


 


Ryan

10678 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Feb 20, 2008 om 12:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Slijpen van voegen en iets voorbij de hoeken en dan voorzichtig van goede af weg tikken, waarbij de kapotte tegel nog verder zal breken...

Zorg voor goede bril want je hebt maar 1 paar ogen...
Door een stukje voeg tussen afval tegels te maken kun je het kleurverschil zien, omdat na het voegen en drogen het vaak sterke verschillen vertoonde...
Rustig werken en geen zwaar gereedschap nodig... maar een hand beitel is mogelijk als je vaste handen zou hebben, maar persoonlijk slijp ik liever maar dan ga je snel te ver...
Als je slijp wel de juiste dunne slijpschijf gebruiken dus niet een metaal versie die dicht gaat zitten en verbrande...



ve
door verwijderd - Feb 20, 2008 om 12:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Probleem is dat de voegen niet zo breed zijn, schat het zo op een mm of 4, en met mijn normale haakse slijper kom ik er niet tussen, zonder de rest ook te slopen. :(

ve
door verwijderd - Feb 20, 2008 om 13:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als je aan een "dremel" of vergelijkbaar kunt komen, dan kun je daar een slijpkopje/freesje opzetten en kun je héél nauwkeurig de voegen uitslijpen. Vaak heeft de bouwmarkt ook een vergelijkbaar model want een "Dremel" is wel duur.

ve
door verwijderd - Feb 20, 2008 om 13:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

IK heb effe gegoogled naar Dremel en ik denk dat ik zo maar eens naar de bouwmarkt ga om te kijken naar zo'n Dremel. Zoals gezegt, goedkoper dan een tegelzetter laten komen, en je hebt er later ook nog wat aan. Heb je ervaring met die voegenvrees?

ve
door verwijderd - Feb 20, 2008 om 13:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag Ryan,

Met een 3 of 4 mm widiaboortje (widia=hardmetaal, dus steenboortje) in een gewone boormachine met variabel toerental deed ik het altijd, toen er nog geen dremel-achtige dingen waren. Je hoeft daarmee alleen de voegen langs de goede tegels uit te frezen. (Of fraisen, zo je wilt.) De rest is te hakken. Bril is een goede tip.
Boortje een klein eindje in de voeg en dan zijwaards bewegen.

Hardware ERror MAN.



ve
door verwijderd - Feb 20, 2008 om 14:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Heb het geprobeerd op die manier, maar dat heeft me al enkele boortjes gekost. :) En ik heb nog al wat voegen te krabben. (Oud huisje) En ik heb ook niet onbeperkt extra tegels liggen, dus ik moet voorzichtig aan doen. Maar toch bedankt voor je reactie!!

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Bol heeft mijn koffie apparaat zoek gemaakt. had volgens bol naar philips, gemoeten, en wil het niet vergoeden

Aan Bol.com Pakketweg 2 5145NG Waalwijk     Mijn Koffiemachine lekte van onderen . Philips Saeco Grand Aroma sm 6585/00. Gekocht 3 Januari 2024 met 2 j garantie. Volgens u had het naar Philips reparateur gemoeten !, maar van hun nooit geen label met adresgegevens gekregen. De antwoorden van jullie service en contact staan hieronder Volgens hun wordt het als verloren beschouwd. Wat h ... Lees meer

re
reuben748 - May 20, 2024 om 15:19
Huishouden & energie

Koken op gas of inductie

Dear forum members,

A new kitchen is going to be built, but now I am faced with the following ..............what should I choose?
Currently cooking on gas here, but you hear so much about cooking on induction. I have delved into it as much as possible (as far as possible). 
Intellectually I  should choose induction , but I'm dreading it. You hear so many contradictions an ... Lees meer

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer