sj
door sjaantje109 Jan 4, 2016 om 15:24
Huishouden & energie

Wie mag er allemaal een medische verklaring opvragen?

Wij hebben vanwege de ernstige ziekte van onze zoon een extra grijze container, voor het medisch afval. Het systeem gaat nu op de schop, en je moet een vast bedrag gaan betalen per container, en een bedrag per lediging. Als gebruiker van de medische container kun je korting krijgen, maar dan vraagt het afvalverwerkingsbedrijf wel een medische verklaring. Ik vind dit idioot, bij het opvragen van de extra container hebben wij al aan moeten geven waar het om gaat. Om nu een doktersverklaring aan te vragen voor een grijze container, vind ik veel te ver gaan. Hoe zit dit eigenlijk? Mag jan en alleman maar zo'n verklaring opeisen??

3412 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Jan 4, 2016 om 15:29
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Nee, Jan en alleman mag zo'n verklaring niet eisen, maar u wilt een extra bak tegen een lager tarief. Als dus niet aangetoond hoeft te worden, dat dat nodig is, kan Jan en alleman zo'n bak vragen.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Jan 4, 2016 om 15:46
16885 Antwoorden / 202 Vragen
0

Of het mag is afhankelkijk van wet men vraagt. Als het een verklaring betreft waarin een arts verklaart dat een dergelijke container gewenst is gelet op de aard van de medische situatie mag dat. Dat moet dus zeer globaal zijn. Details mogen niet worden gevraagd.

Cookies
door Cookies - Jan 4, 2016 om 16:04
13336 Antwoorden / 36 Vragen
0

Je hoeft geen medische verklaring af te geven, maar dan krijg je geen korting. Keuze is aan jou. En denk je niet dat IEDEREEN korting gaat vragen als e.e.a. niet gecheckt wordt?

gerbera
door gerbera - Jan 4, 2016 om 16:33
7374 Antwoorden / 14 Vragen
1

Wat u verstaat onder medische verklaring is niets anders alsdat het bedrijf wilt weten of er medische noodzaak bestaat voor de container. Dit kan door de arts worden gegeven zonder dat hier persoonlijke medische zaken in staan. Het afvalbedrijf moet zich ook weer verantwoorden waar de producten vandaan komen.

tenormin
door tenormin - Jan 4, 2016 om 17:01
16849 Antwoorden / 108 Vragen
0

"Wij" hebben zo'n container (nog?) niet. Maar wel heb ik jaren van het ziekenhuis een speciale plastic zak gehad die ik elke week naar het ziekenhuis kon brengen, alwaar het werd vernietigd. Daar werd (uiteraard) geen doktersverklaring voor gevraagd. Vind het dan niet zo vreemd dat, al heeft u een medische verklaring, het afvalverwerkingsbedrijf het ook voor zeker wil weten. Dus het is het één of het ander: niks verklaring = geen korting/ wel verklaring = korting, toch? "Ze" weten immers alles al van "men"!

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer