no
door norrie138 Apr 29, 2011 om 22:45
Vakantie & reizen

Annulering 'actievandedag'

Beste Kassa-mensen,

wij (echtpaar van 62 jaar met zus/schoonzus) hadden een reservering gedaan via Actievandedag.nl op Kreta in Griekenland, maar binnen twee dagen kwamen we er achter dat het een appartementenhotel in de drukste toeristenstad op Kreta was. Bovendien is er daar een overschot aan jongere vakantieliefhebbers die er een wat andere stijl van vakantievieren op nahouden dan wij..... Met pijn en moeite hebben we toen vervolgens deze reis kunnen annuleren, maar men heeft ons een rkening van bijna 200 Euro in het vooruitzicht gesteld, terwijl we al 20 Euro borg hadden betaald!!!! Er was ons overigens (nog) geen annuleringsverzekering aangeboden en we hadden er dus ook geen afgesloten. Onze vraag: moeten we dit pikken???? N.B.: We hadden wel een bevestiging ontvangen, maar nog geen nota (die kwam enkele dagen later beschikbaar).
Met vriendelijke groet: Kees en Mieke Slingerland, Hardenberg

1023 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ti
door timfelix - Apr 29, 2011 om 22:57
270 Antwoorden / 13 Vragen
0

Om kort te zijn, ja.

U heeft deze reis geboekt en u heeft vooraf geen onderzoek gedaan naar de locatie. Dat is heel erg jammer, maar helaas.

Een annuleringsverzekering had overigens geen zin gehad. Een annuleringsverzekering dient om onverwachte voorvallen te dekken, niet om gebrek aan initiatief van de boeker te belonen.

Dus Actievandedag.nl mag u kosten in rekening brengen. Hoe het zit met de verhouding vakantieprijs/kosten zou ik niet kunnen zeggen.

stacey
door stacey - Apr 29, 2011 om 23:00
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

Hoi,

Ja dat moet je pikken..............
Voor reizen geldt Geen bedenktijd en boeken is dus kopen en in dit geval geldt dan koop=koop.

Je hebt dan nog geluk dat ze je niet de volledige reis laten betalen.

Annuleringsverzekering hoeven ze je niet aan te bieden die kun je ook ergens anders afsluiten, maar annuleren omdat je achteraf na boeken eens gaat bekijken Wat je nu precies voor reisbestemming hebt geldt niet als gegronde reden voor anullering dus had je ook geen cent van uitgekeerd gekregen, dus heb je nu in elk geval de kosten van deze verzekering bespaard........

Eerst kijken dan kopen dus in vervolg.

Succes,

jaapje_1
door jaapje_1 - May 2, 2011 om 11:32
315 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bovenstaande twee personen hebben inderdaad gelijk, nu even de onderbouwing:
op grond van Bw 7:46 (wet koop op afstand) heb je in een aantal gevallen het recht om de koop zonder opgaaf van reden te ontbinden. Hierop zijn echter een aantal uitzonderingen:

Bw7:46i lid 3
3. In afwijking van lid 1 zijn de artikelen 46c-46e en 46f lid 1 niet van toepassing op de overeenkomst op afstand tot het
verrichten van diensten die logies, vervoer, het restaurantbedrijf of vrijetijdsbesteding betreft, indien de dienstverlener
zich er bij het sluiten van de overeenkomst toe verplicht, deze diensten te verrichten op een bepaalde datum of tijdens
een bepaalde periode.

Hieruit volgt dus dat de artikelen 46c-46e en 46f lid 1 niet gelden voor vakantiereizen, dit zijn de punten waarin de ontbinding wordt behandeld. Dientengevolge kan een vakantiereis dus niet ontbonden worden zelfs niet als het een koop op afstand is.

Wellicht kunt u met de verkoper een deal maken door bij deze een andere reis te boeken?

ma
door maartje83 - May 5, 2011 om 23:06
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hoi,

Heb je gekeken of de reisorganisatie is aangesloten bij de anvr, als dat zo is gelden de anvr voorwaarden, volgens mijn is het dan zo dat als je meer dan 6 weken voor je vertrekdatum je vakantie wil annuleren je alleen je aanbetaling kwijt bent en daarna wordt het meer. Weet niet precies hoe het zit maar zou als ik jou was even op de website van de anvr kijken.

succes,

Groetjes

Maartje

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Martijn van den Ham
Martijn van den Ham - May 7, 2024 om 18:46
Huishouden & energie

LOQED slim slot

Ik ben in het bezit van een slim slot van LOQED waar ik zeer veel plezier van heb krijg ik zojuist een mailt binnen dat ze genoodzaakt zijn de cloud dienst betaald te maken voor een bedrag van € 4,95 per maand. Mag dit zo maar?!!!
Het slot heb ik uitgekozen gezien de functionaliteiten die er op zitten en dat er geen abonnement op zat en nu wordt er toch een abonnement door je strot gedrukt. ... Lees meer

Vp
Vpk75 - May 12, 2024 om 14:33
Geldzaken & recht

BKR gegevens, moeten die gewaarmerkt zijn?

Wij willen een nieuwe woning bezichtigen en de cooperatie vraagt om de BKR gegevens. Het gaat om een vrije sector woning. Maar die gevens kosten gewaarmerkt 15 euro pp.
Is dat nodig of mag ik het ook, aangezien ik het gratis mag inzien, screenshotten en in een document zetten, denkt u?
Dat mag wel met de BRP gegevens, staat er. Daar staat het namelijk gewoon bij vermeld, in de info voora ... Lees meer

Geboren Amsterdammer
Geboren Amsterdammer - Jan 10, 2024 om 22:32
Winkels & webshops
Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Geachte forumleden,

Ik sjouw al dagen mijn lege flessen van de ene naar de andere supermarkt.....

Zou het kunnen ,dat de supermarkten te veel lege blikjes en plastic flessen krijgen aangeboden en dat zij express de automaten uitzetten omdat ze anders verlies erop lijden?

Kortom : Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan? Lees meer