Eieren met een laagje
Vandaag kookte in een pannetje 4 scharreleieren gekocht bij AH. Aan het kookwater voegde ik een scheutje azijn toe (voor de geur) en een beetje zout. Ik liet de eieren onder stromend water afkoelen en liet ze verder enige tijd in het pannetje staan. Toen ik de eitjes wilde pellen kon ik zomaar een bruin velletje van de eieren afvegen. Kan iemand zeggen of deze eieren door de eierboer langer houdbaar werden gemaakt door ze van een coating te voorzien. Het is toch nog lang geen Pasen.
[quote=valerius-2 schreef op vrijdag 2 aug 2013, 22:39]Mischien om er een moot gave indruk te maken.
een ei is een ei en je moet het niet fraiier maken dan het is
Morgen tik ik weer een eitje en het zo mooi zijn te weten of er met de eieren gekke dingen gebeuren. Ik neem aan dat het scheutje azijn eb het snufje zout geen invloed op de eierschaal hebben. Misschien heeft een deskundige een verklaring.
Aurora1, die site had ik ook maar bij doorlezen niet doorgegeven want: ik zie nergens waarom er een bruin velletje door ontstaat. Normaliter is dat wit(tig). En ik neem aan dat jos2006 juist nieuwsgierig is waarom het velletje bruin is.
[quote=jos2006 schreef op vrijdag 2 aug 2013, 23:45]Ik neem aan dat het scheutje azijn eb het snufje zout geen invloed op de eierschaal hebben
Azijn heeft wel degelijk invloed op eierschalen.
Eierschalen zijn van kalk en kalk lost op door zuur, dus ook azijn........
Daarbij wordt het effect van azijn ook nog eens versterkt doordat het kokendheet water is.
Dus mogelijk heeft dat velletje te maken met die (gedeeltelijke) oplossing van de kalk.
Als u nu nog eens zo'n ei kookt zonder azijn, met alleen maar een beetje zout, dan kunt u zien of de azijn de 'veroorzaker' is.
[quote=dearagain schreef op vrijdag 2 aug 2013, 20:59]*exact hetzelfde heb ik enige tijd geleden ook meegemaakt
OT
Ja, en?
Als u nu nog eens zo'n ei kookt zonder azijn, met alleen maar een beetje zout, dan kunt u zien of de azijn de 'veroorzaker' is.
Bedankt voor dit antwoord. Als ik goed opgelet had bij de natuurkundelessen op school had ik het kunnen weten. Ik stond alleen verbaasd van de hoeveelheid kalk (schaal) die ik van het gekookte ei kon afwrijven. Het zag uit als huid met grote pigmentvlekken. Het proefje zonder azijn zal ik zeker doen.
[quote=edrick3 schreef op zaterdag 3 aug 2013, 10:19][quote=dearagain schreef op vrijdag 2 aug 2013, 20:59]*exact hetzelfde heb ik enige tijd geleden ook meegemaakt
OT
Ja, en?
*dan zijn er al 2 personen in Nederland die dit verschijnsel opmerkten
*temeer een aanmoediging voor de respondenten op dit forum, om hier een verklaring voor te geven
*tenzij de deskundigheid ontbreekt, ewel dan hebben we pech
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?
Geachte forumleden,
Ik sjouw al dagen mijn lege flessen van de ene naar de andere supermarkt.....
Zou het kunnen ,dat de supermarkten te veel lege blikjes en plastic flessen krijgen aangeboden en dat zij express de automaten uitzetten omdat ze anders verlies erop lijden?
Kortom : Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?
Lees meer
LOQED slim slot
Ik ben in het bezit van een slim slot van LOQED waar ik zeer veel plezier van heb krijg ik zojuist een mailt binnen dat ze genoodzaakt zijn de cloud dienst betaald te maken voor een bedrag van € 4,95 per maand. Mag dit zo maar?!!!
Het slot heb ik uitgekozen gezien de functionaliteiten die er op zitten en dat er geen abonnement op zat en nu wordt er toch een abonnement door je strot gedrukt.
...
Lees meer
BKR gegevens, moeten die gewaarmerkt zijn?
Wij willen een nieuwe woning bezichtigen en de cooperatie vraagt om de BKR gegevens. Het gaat om een vrije sector woning. Maar die gevens kosten gewaarmerkt 15 euro pp.
Is dat nodig of mag ik het ook, aangezien ik het gratis mag inzien, screenshotten en in een document zetten, denkt u?
Dat mag wel met de BRP gegevens, staat er. Daar staat het namelijk gewoon bij vermeld, in de info voora
...
Lees meer
Populair in Voeding & Gezondheid
ALDI Duurdere Notenmelange
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.
Wie heeft hier nog meer ervaring mee?
Lees meer
Motion Free
Iemand bekend met motion free? Zou o.a. moeten helpen bij rugpijn en gezwollen benen. Iemand beken met dit "Wonder middel?" Lees meer
Mag dit in de oven
schaal van arcopal Lees meer