as
door asus May 15, 2014 om 20:44
Vrije tijd & tuin

Vishengel

Ik heb bij Raven lelystad een nieuwe daiwa type tournement msg super (13mtr) vishengel gekocht met volgens de verkoper jerry 1jaar fabrieks garantie voor 1000 euro.
Na twee keer ermee gevist te hebben ben ik gaan zoeken naar informatie over deze hengel omdat deze niet goed in balans en niet strak bij lengte van meer dan 8 mtr.
Omdat ik van deze hengel geen gegevens kon vinden ben ik gaan informeren bij de importeur daiwa nederland naar o. a. de garantie.
Deze ( joris wijma) vertelde mij dat de hengel in nederland (alleen Italie) nooit is verkocht dus geen garantie ook in engeland waren geen gegevens meer bekend omdat deze al lange tijd uit productie was bij aankoop is dit niet vermeld.
Vervolgens heb ik de verkoper gevraagd om uitleg inzake garantie .
Volgens hem zou de j.v.s (huismerk) type imperial dezelfde zijn als de daiwa tournement en deze zou nog wel in productie zijn en zouden zij nu voor de garantie staan en als binnen 5jr geen delen meer beschikbaar zouden zijn geld terug.
Volgens zijn collega s van andere filialen zou deze niet meer in productie zijn.
Omdat ik een vermoeden heb dat deze hengel is samengesteld werd ik door jerry uitgenodigd om het geschil op te lossen en vergelijken met jvs delen (niet aanwezig )
Ben geweest maar jerry was niet aanwezig zijn collega dennis heeft mij gevraagd om de hengel achter te laten voor beoordeling.
Tot mijn verbazing werd ik gebeld door joris wijma (daiwa) in opdracht van Raven (vrienden dienst voor de dealer?) om mij te vertellen wat voor een geweldige hengel ik had gekocht en dat voor weinig geld gezien de kwaliteit bij verkoop op marktplaats zou ik er zeker 1800euro voor kunnen krijgen ( hij had geen interesse) eerder meldde hij de hengel niet te kennen .
DE redenen waarom hij heeft gebeld en niet de verkoper is niet verteld
Wel was hij bereid om de hengel te gaan bekijken om te beoordelen wat is gebeurt zonder mijn aanwezigheid of uitnodiging hiervoor.
Uiteraard een goede beoordeling geen afwijkingen …..de slager keurt zijn eigen vlees .
Ik had hem gewezen dat de hengel bestaat uit twee mat zwarte delen volgens dhr wijma heeft hij een beoordeelt met 4mat zwarte delen.
Volgens jerry heeft hij zich vergist.
Je koopt een daiwa bij de dealer om gebruik te kunnen maken van het dealer netwerk heb ik iets gekocht wat nu blijkt al zeker 8jr. uit productie is en buiten de importeur om is verkregen (italie) en in de winkel wordt verkocht met daiwa garantie met een importeur die hiervan op de hoogte is en niet reageert op mijn vragen hierover.

Dhr Wyma vindt de oplossing die Raven bied het garantie aanbod of een tegoed bon een billijke oplossing ik vind dat ik in dit geval recht heb op teruggave van mijn geld dat was niet mogelijk omdat men dat nooit deed.
Heb ik wel recht op teruggave?
Wie kan mij helpen aan informatie over de tournement msgsuper en de jvs imperial.

411 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

aurora1
door aurora1 - May 16, 2014 om 00:09
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Had u op 4 mei jl. niet ook al een verhaal hierover geplaatst?
Het is overigens ongepast en niet toegestaan om de namen van personen te vermelden, zie daarvoor de spelregels.

aurora1
door aurora1 - May 16, 2014 om 00:11
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Lees anders eens klik hier.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer