Bi
door BibiML Dec 27, 2019 om 13:27
Vrije tijd & tuin

Wellness giftcard

Wellness giftcard

Ik heb een wellness giftcard kado gekregen.
Door privé omstandigheden heb ik er een tijd niet naar omgekeken en dus ook niet online een saldo gecheckt of iets. 


nu wil ik saldo check doen om te kijken wat ik kan besteden, staat er : uw kaart is verlopen.

ik weet geen uitgiftedatum of geldigheidstermijn. Ook het bedrag weet ik niet. Dit staat niet op de kaart beschreven.

zij zeggen mij pech het is verlopen er staat op de kaart 12 maanden geldig.

mag en kan dit zomaar? 

6123 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Topantwoord

tijger1
door tijger1 - Dec 27, 2019 om 13:30
42060 Antwoorden / 21 Vragen
10

Ja, dat kan zomaar.

Bi
door BibiML Dec 27, 2019 om 13:35
Antwoorden / 1 Vragen

Ik dacht altijd dat er een datum op moet staan?

sjjoppy
door sjjoppy - Dec 27, 2019 om 13:49
7213 Antwoorden / 3 Vragen
2

Uit de link:
   zorg er voor dat uw Welness Giftkaart nog geldig is (geldig tot 1 jaar na uitgifte).
   U kunt de geldigheid zien op de website.
   https://www.wellnessgiftcard.nl/giftcard-gekregen/hoe-werkt-het/

justmeagain
door justmeagain - Dec 27, 2019 om 15:15
623 Antwoorden / 8 Vragen
0

Toch vooral vervelend dat u in geen 365 dagen tijd heeft gevonden om van dit Wellness cadeau te genieten.

aurora1
door aurora1 - Dec 27, 2019 om 17:29
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Ja.
Sneu voor de gulle gever.

edrick3
door edrick3 - Dec 27, 2019 om 17:42
27632 Antwoorden / 85 Vragen
1

Hoe lang is je cadeaubon geldig?

Hoe lang is je cadeaubon geldig? De geldigheidstermijn is per bon verschillend. Cadeaubonnen zijn lang niet altijd onbeperkt geldig. Dit zijn je rechten.

 

Wat zijn je rechten?

  • Staat er geen uitgift- of vervaldatum op de bon of kaart? Of staat er nergens op vermeld waar je de geldigheidsdatum kunt vinden (bijvoorbeeld op een site)? Dan is de bon onbeperkt geldig.
     
  • Als er wel een uitgiftedatum is vermeld maar geen vervaldatum, dan heb je in ieder geval minimaal 5 jaar de tijd om hem in te wisselen. Het is niet zo dat de bon daarna dan niet meer geldig is, maar het kan mogelijk discussie opleveren.
     
  • Cadeaubonnen kunnen korter dan 5 jaar geldig zijn, maar dan moet dit op de bon staan.
     
  • Korter dan 1 jaar geldig mag niet. Tenzij de verkoper kan aantonen dat dit redelijk is, bijvoorbeeld als het gaat om consumptiebonnen bij een concert of festival.
     
  • Bovenstaande regels zijn de wettelijke regels. De Consumentenbond en de Stichting Keurmerk Cadeaukaarten hebben algemene voorwaarden vastgelegd. Afgesproken is dat bonnen waarmee consumenten iets in een winkel kunnen kopen minimaal 3 jaar geldig zijn. Bonnen voor een 'belevenis' (iets in natura) moeten minimaal 2 jaar geldig zijn, met een mogelijkheid tot 1 jaar verlenging tegen een kleine vergoeding. Deze voorwaarden gelden alleen voor cadeaubonuitgevers die zich aansluiten bij de Stichting Keurmerk Cadeaukaarten, en alleen voor bonnen die ze vanaf dan verkopen. Op de website van de Stichting kun je nagaan welke cadeaubonuitgevers zijn aangesloten bij het keurmerk.

Geldigheid

Het is vervelend als je niet weet hoelang de kaart nog geldig is. Er staat dan geen uitgiftedatum op de cadeaukaart of waar je die kunt vinden. Tot welke datum je de kaart nog kunt gebruiken, kun je meestal checken via de site van de cadeaukaart of bij de kassa in de winkel.

Ons advies is om een cadeaubon zo snel mogelijk uit te geven of zelf goed in de gaten houden hoe lang de bon nog geldig is. Wacht je lang met inwisselen, dan loop je meer risico op inleverproblemen bij faillissement. Dit geldt zeker bij bonnen die je maar bij 1 winkel(keten) kunt inleveren.

Tip: bekijk of je cadeaubon nog andere beperkende voorwaarden heeft.

Cadeaubon verlopen?

  • Heb je een verlopen cadeaubon gevonden? Bel dan de uitgever en leg de situatie uit. Soms kun je een bon tegen betaling verlengen of krijg je uit coulance een deel van de waarde in de vorm van een nieuwe kaart. 
  • Je kunt een verlopen bon ook doneren aan een goed doel. Kijk op doneerkadobon.nl voor meer informatie.

(Bron)

Redacteur
door Redacteur - Dec 28, 2019 om 14:59
1057 Antwoorden / 62 Vragen
2

Hallo Bibiml,

Al in 2015 heeft Kassa uitgebreid aandacht besteed aan (de geldigheidsduur van) cadeaubonnen. We hebben destijds de Kassa-kijker gevraagd verlopen cadeaubonnen in te leveren (dit werd massaal gedaan!), en bij diverse uitgevers heeft Kassa een compensatie kunnen regelen. Het geld is toen naar een goed doel gegaan, namelijk de Linda Foundation. Daarmee was het probleem natuurlijk nog niet opgelost.

In 2016 heeft de Consumentenbond samen met zes uitgevers twee nieuwe richtlijnen opgesteld, onder de noemer Stichting Keurmerk Cadeaukaarten: zo moeten cadeaubonnen minimaal drie jaar geldig zijn en er moet duidelijker gecommuniceerd worden wanneer de bon is ingegaan. De uitgevers die zich daarbij (in 2016) hebben aangesloten zijn: VVV Cadeaubon, Fleurop Bloemenbon, De Pluim, Nederlandse Boekenbon, Nationale EntertainmentCard en Weekendjeweg.nl Cadeau Card. (Grote uitgeverijen zoals Bongo, Gift for 2 en DIDIX ((de uitgevers van cadeaubonnen waar we de meeste klachten over binnen kregen)) zaten er in 2016 niet bij).

Een Stichting Keurmerk Cadeaukaarten is een stap in de goede richting, maar het is voor bedrijven geen (wettelijke) verplichting om cadeaubonnen 3 jaar geldig te maken. Onze reportage van 2016 over Keurmerk Cadeaubonnen kun je hier bekijken, meer informatie erover en wat je alsnog kunt doen lees je hier.

Met vriendelijke groet,
Danny
Redactie Kassa

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer