door cvtechnieker - 29 Jun 2011 om 21:54
Voeding & gezondheid

Sola-pannen met grijze anti-aanbaklaag bakt toch aan

Beste leden,
Bij deze een vraag mede namens mijn echtgenote.
1 jaar geleden hebben wij diverse bakpannen gekocht bij de fabriekswinkel van Sola in Eindhoven.
Deze pannen kwamen destijds op de markt met een nieuw soort anti-aanbaklaag en is muisgrijs van kleur ipv de bekende donkere kleur.
De pannen bakken prima dus daarover absoluut geen klachten maar na het bereiden van bv vlees of na het bakken van aardappelen blijft er altijd een koek achter die niet los te krijgen is wat ons inziens niets met anti-aanbak te maken heeft.
Wanneer je hier een half uurtje een laag water inzet is de pan redelijk makkelijk te reinigen met een gewone spons maar het brengt wel de nodige vuiligheid met zich mee.
Onze vraag is dan ook of iemand hier van de leden dit probleem ook heeft of kan het zijn dat wij iets fout doen.
Mijn vrouw gebruikt nagenoeg altijd olijfolie en een beetje bakboter en de pannen zijn absoluut krasvrij en onbeschadigd.
Graag uw reactie of bevindingen.

Met vriendelijke groet.

2029 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

door driemaaldrie - 09 Jul 2011 om 11:10
229 Antwoorden / 15 Vragen
0

Beste cvtechnieker,

Ik gebruik de duurste Tefal pannen en kwam tot de zelfde ontdekking.
Navraag leerde dat de gebruikte kruiden, marinades e.d. koeken tijdens het bakken.
Met wat heet water, afwasmiddel en een microvezeldoek prima te verwijderen zonder krassen.
Bak eens zonder smaakverbeteraars en voeg die op je bord eraan toe.

Anti-aanbak is een verkoopverhaal.

Sterkte

door tdehond - 09 Jul 2011 om 11:29
4743 Antwoorden / 9 Vragen
0

Levenslange garantie op alle Sola artikelen.
Alle artikelen die voorzien zijn van het onuitwisbare
Sola-merk, hebben een levenslange garantie op
materiaal- en/of productiefouten.


Adres/ telefoonnr fabriek staat onderaan pdf file
klik hierJe tekst hier...

we
door wennepoen - 28 Oct 2013 om 23:25
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste,

Als dit pannen zijn met een keramische anti-aanbaklaag (waarschijnlijk de oude lijn van de GreenCooking koekenpannen) kunt u deze het beste af en toe schoon maken met een schuursponsje (en dan de grove, groene kant) en een beetje CIF. Een keramische anti-aanbaklaag is namelijk erg hard en krasvast, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een teflon anti-aanbaklaag (dit wordt in 2015 dan ook verboden).

Verder is het zaak een koude pan altijd langzaam aan te verwarmen, zodat deze niet kan 'schrikken' en kan kromtrekken en als dit inderdaad pannen zijn van de GreenCooking lijn dan moet u er rekening mee houden dat deze pannen de warmte heel goed geleiden en vast houden en dat u dus moet op passen met het koken op te hoge temperaturen. Tevens kan, zelfs wanneer de pan van de warmtebron af is, nog erg veel warmte in de pan achterblijven zodat het eten nog meer warmte opvangt en soms kan verbranden. Dit kan als resultaat de aangekoekte laag op de bodem veroorzaken.

Een sopje of vaatwasser liefst zo veel mogelijk vermijden, dit gaat de anti-aanbaklaag als het ware uitdrogen. Liever bij geringe vervuiling even afnemen met een keukenpapiertje en bij erge vervuiling dus een schuursponsje en CIF (alleen voor de keramische anti-aanbaklaag, niet voor de buitenzijde/coating!).

Hopelijk bent u hiermee wat geholpen, ondanks dat dit bericht al enerzijds verouderd is!

door aurora1 - 29 Oct 2013 om 00:00
8691 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ik ken die pannen niet, maar in de regel is een "koek" gemakkelijk weg te krijgen met wat water en zout of soda in de pan. Even laten staan of even ermee aan de kook brengen. Bij het braden van vlees of bakken van bijv. aardappelen de inhoud heen en weer schuiven en/of omkeren, en af en toe met een spatel over de bodem schuiven. Met vlees braden moet de bodem in principe schoon worden als je direct jus maakt met het vlees nog in de pan of net eruit gehaald.
Misschien is de olie/het vet nog niet warm genoeg als de producten erin gedaan worden?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Di
DirkjeG - 16 Apr 2016 om 20:30
Computers & telefonie

Ik moet sms berichten buiten de bundel betalen.

Er is geld van m'n rekening afgeschreven waar ik niks van begrijp.
Volgens mijn provider is hier niks aan te doen omdat het om nummer 00447786205094 gaat. Dit nummer is van de sever van de diensten facetime/ iMessage. Wanneer ik hier gebruik van maakt wordt er automatisch een registratie sms gestuurd naar de betreffende server. Deze staat in Groot-Brittanië. Omdat ik hier helemaal niks van be ... Lees meer

Di
Dineke Goebert - 30 Apr 2016 om 13:33
Computers & telefonie

Reparatie mediamarkt

Hebben meerdere mensen zoals ik slechte ervaringen met de Mediamarkt scherm reparatieservice? Mijn scherm (iphone 5s) is inmiddels tweemaal vervangen, maar werkt niet naar behoren. Geld (120 euro) krijg ik helaas niet terug. Lees meer

Mi
Mia73 - 29 Apr 2016 om 09:29
Voeding & gezondheid

Is dit waar? <a href="//www.multiwaveoscillator.nl/" target="_blank">http://www.multiwaveoscillator.nl/</a>

In mijn kennissenkring op dit moment een aantal mensen die een of andere vorm van Kanker hebben. Ik ben gewezen op bovenstaande website dat dit zou helpen de uitzaaiiengen verminderen/verwijderen? Ook op You Tube staat een filmpje over het apperraat.

Zijn er mensen die het gebruiken of is het een verkooppraatje? Of liever kan het uitgezocht worden door Kaasa? Lees meer